Κορονοϊός: Νεοϋορκέζος σεφ μετέτρεψε το βραβευμένο με Michelin εστιατόριό του σε κουζίνα για απόρους
Viral

Κορονοϊός: Νεοϋορκέζος σεφ μετέτρεψε το βραβευμένο με Michelin εστιατόριό του σε κουζίνα για απόρους

Κορονοϊός: Νεοϋορκέζος σεφ μετέτρεψε το βραβευμένο με Michelin εστιατόριό του σε κουζίνα για απόρους

Μία συγκινητική χειρονομία

Ο Daniel Humm, σεφ του πολυτελούς εστιατορίου, Eleven Madison Park, πήρε μια σπουδαία πρωτοβουλία εν μέσω πανδημίας αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της κοινωνίας.

Έτσι, μετέτρεψε το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριό του σε φιλανθρωπική κουζίνα για απόρους που πλήγηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης με τον Covid-19.

Όπως είπε ο ίδιος στο πρακτορείο Reuters, η μεγαλύτερη ανταμοιβή του μέχρι σήμερα είναι τα χαμόγελα των φτωχών πολιτών της Νέας Υόρκης, στους οποίους ετοιμάζει φαγητό σε καθημερινή βάση.

Οι μάγειρες στο εστιατόριο του Manhattan φτιάχνουν 3.000 γεύματα την ημέρα για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, αλλά και για τους άπορους Νεοϋορκέζους, με τα περισσότερα από αυτά να διανέμονται σε μια εκκλησία του Harlem.

“Ήρθε ένας κύριος τις προάλλες και μου είπε ‘Θεέ μου, είναι το καλύτερο γεύμα που έφαγα ποτέ” ανέφερε ο επιτυχημένος σεφ.

Ο Humm συνεργάζεται παράλληλα και με τη ΜΚΟ Rethink Food, η οποία μαζεύει τα φαγητά που περισσεύουν από εστιατόρια και τα διανέμει στους λιγότερο προνομιούχους, ενώ ο ίδιος και οι υπάλληλοί του μαγειρεύουν ένα τμήμα από τα 90.000 γεύματα που σερβίρονται κάθε εβδομάδα στους άπορους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Όταν άρχισε αυτή η κρίση και έπρεπε να σβήσουμε τα φώτα για ένα λεπτό, ήμασταν σοκαρισμένοι. Αλλά τότε πολύ γρήγορα αισθανθήκαμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε», εξήγησε ο Humm.

Τέλος, υποσχέθηκε ότι μετά την άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων θα συνεχίσει να μαγειρεύει όχι μόνο για την αφρόκρεμα της Νέας Υόρκης, αλλά και για εκείνους που αντιμετωπίζουν μεγάλη φτώχεια.

Πηγή: Reuters