Κοζάνη: Αρτοποιός έφτιαξε αποκριάτικο… κιχί για Γκίνες!
Viral

Κοζάνη: Αρτοποιός έφτιαξε αποκριάτικο… κιχί για Γκίνες!

Κοζάνη: Αρτοποιός έφτιαξε αποκριάτικο… κιχί για Γκίνες!

Η πιο μεγάλη παραδοσιακή πίτα

Mε ένα αποκριάτικο κιχί για Γκίνες γιόρτασαν τις Απόκριες στην Κοζάνη.

Ο Κοζανίτης αρτοποιός Γιάννης Σιδέρης αποφάσισε να φτιάξει τη μεγαλύτερη παραδοσιακή κοζανίτικη πίτα με διάμετρο δύο μέτρα.

Για τη δημιουργία της χρειάστηκαν 37 κιλά αλεύρι, 29 κιλά τυρί, 12 κιλά λάδι και 51 αυγά!

Η παραδοσιακή πίτα της Κοζάνης αφού «αξιολογήθηκε» από την κριτική επιτροπή των αποκριάτικων εκδηλώσεων, μοιράστηκε στη συνέχεια στους εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους που από νωρίς συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Μικρής Αποκριάς στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο ανήσυχος αρτοποιός της πόλης Γιάννης Σιδέρης, που είναι από τους βασικούς συντελεστές σ’ έναν από τους ιστορικότερους φανούς της Κοζάνης, του Αϊ Δημήτρη, έλαβε από τους διοργανωτές αντί… αστεριού Μισελέν ένα ολοκαίνουργιο λάστιχο Μισελέν, στο πλαίσιο φυσικά του αποκριάτικου πειράγματος!

Oι Αποκριές στην Κοζάνη είναι έξω από κάθε είδος καθωσπρεπισμού και τελετουργίας, είναι ταυτισμένες με το ασταμάτητο χιούμορ, τον σκωπτικό λόγο και τη σάτιρα δίχως φραγμούς και όρια, ενώ είναι συνυφασμένες και με τον επαναλαμβανόμενο αυτοσαρκασμό μέχρι παρεξηγήσεως, όπως θα δείτε και στο βίντεο της απονομής του… Μισελέν!

Φωτογραφίες: kozan.gr