Αντηλιακά: Έρευνα-σοκ αποκαλύπτει πόσα χημικά απορροφά το αίμα μας
Υγεία & Ευεξία

Αντηλιακά: Έρευνα-σοκ αποκαλύπτει πόσα χημικά απορροφά το αίμα μας

Αντηλιακά: Έρευνα-σοκ αποκαλύπτει πόσα χημικά απορροφά το αίμα μας

360 φορές πιο υψηλή η τοξική συγκέντρωση ουσίας από όσο συνιστά ο FDA!

Περισσότερη ποσότητα χημικών που βρίσκονται στα αντηλιακά, φαίνεται πως απορροφά ο οργανισμός μας σύμφωνα με νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ερευνητές από τον Οργανισμό Ελέγχου Τροφών και Φαρμάκων στις ΗΠΑ έλεγξαν έξι από τα βασικά ενεργά συστατικά των αντηλιακών και τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά.

Ανακάλυψαν πως όλα τα στοιχεία βρίσκονταν σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στο αίμα από αυτές που επιτρέπουν οι κανονισμοί.

Μάλιστα, ένα από αυτά τα συστατικά “χτύπησε κόκκινο”, καθώς βρισκόταν 360 φορές πιο πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια!

Παρά το γεγονός πως ο FDA και η Δερματολογική Ακαδημία τονίζουν πως η χρήση αντηλιακών είναι απόλυτα ασφαλής, δεν είναι λίγες οι αναφορές που τα συσχετίζουν με ορμονικές διαταραχές και με περιστατικά νεφρικής και ηπατικής ανεπάρκειας!

Να επισημανθεί εδώ, ότι η ερευνητική ομάδα που κατέληξε στα παραπάνω συμπεράσματα, δεν αποτρέπει τον κόσμο από το να χρησιμοποιεί αντηλιακά, απλώς υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για περαιτέρω σχολαστική έρευνα στο πώς επηρεάζεται ακριβώς το ανθρώπινο αίμα από αυτές τις συγκεντρώσεις.

Ένα κλασικό αντηλιακό περιέχει συνήθως, ένα ή παραπάνω από τα παρακάτω συστατικά:  αβοβενζόνη, οξυβενζόνη  και οκτοκρυλένιο.

Έρευνα του 2012 από την περιβαλλοντική ομάδα, Τhe Environmental Working Group υπέδειξε την οξυβενζόνη ως υπεύθυνη για κυτταρικές αλλοιώσεις που οδηγούν σε βάθος χρόνου σε καρκίνο του δέρματος και συμβούλευσαν να αποφεύγεται το συγκεκριμένο στοιχείο στα αντηλιακά.