Η health & wellness lifestyle coach, Μαλού Λαρσινού, στέλνει το πιο θετικό μήνυμα στις γυναίκες: «Το ιδανικό σώμα είναι το δικό σου σώμα!»
Υγεία & Ευεξία

Η health & wellness lifestyle coach, Μαλού Λαρσινού, στέλνει το πιο θετικό μήνυμα στις γυναίκες: «Το ιδανικό σώμα είναι το δικό σου σώμα!»

Η health & wellness lifestyle coach, Μαλού Λαρσινού, στέλνει το πιο θετικό μήνυμα στις γυναίκες: «Το ιδανικό σώμα είναι το δικό σου σώμα!»

Κάναμε μια κουβέντα με έναν άνθρωπο που δεν αγαπά τον όρο «δίαιτα» και προτρέπει τις γυναίκες κάθε πρωί να λένε στον καθρέφτη τους «Φτου σου, γυναικάρα μου!»

Τα live της στο Instagram είναι κυριολεκτικά πηγή χαράς. Και αυτό γιατί χαμογελά συνέχεια και είναι… φωτεινή! Και όχι προσποιητά χαρούμενη!

Σε μαθαίνει πώς να κάνεις το αρνητικό θετικό αλλά κυρίως πώς να σέβεσαι τον εαυτό σου και τα όριά σου.

Άλλωστε αυτό πρέπει να κάνει μια πιστοποιημένη health & wellness coach όπως η Μαλού Λαρσινού.

Και επειδή είναι καλοκαίρι, τα θέματα του body positivity έχουν γίνει εξαιρετικά viral για λάθος λόγους και πολλές γυναίκες έχουν κλειστεί στο καβούκι τους φοβούμενες να βγουν στην παραλία, χρειάστηκε να τη συμβουλευτούμε.

Έτσι εξασφαλίσαμε μια απολαυστική συνέντευξη με πολλά μηνύματα για όλες μας που πρέπει να διαβάσετε!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη malou (@maloularsinou)

Τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται πολλή συζήτηση για body positivity πολλές φορές με ακραία διατυπωμένες απόψεις. Πώς και κυρίως γιατί προέκυψε όλο αυτό το body issue κατά την άποψή σου;

Θεωρώ πως ήταν κάτι αναμενόμενο. Ιστορικά, το πρότυπο γυναικείο σώμα έχει πάρει πολλές διαφορετικές μορφές. Από τα 90s και μετά, δυστυχώς, αυτό που προβαλλόταν σαν πρότυπο ήταν μια αφύσικη και άρρωστη φιγούρα. Αυτή η αντίληψη του γυναικείου σώματος δεν αποδέχεται την διαφορετικότητα της κάθε γυναίκας.

Μετά από άπειρες δίαιτες και καταπόνηση, οι περισσότερες γυναίκες κατάλαβαν ότι το σώμα τους δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρει αυτήν την μορφή. Αυτό που προβαλλόταν σαν σωστό και φυσικό ήταν λάθος και αφύσικο. Για την υγεία, την ευεξία, τον σεβασμό, την αγάπη και την ευγένεια απέναντι σε αυτό το τέλειο μηχάνημα που έχουμε και ονομάζεται «σώμα».

Η αλήθεια βρίσκεται στην μοναδικότητα του κάθε σώματος. Άλλωστε αυτή η διαφορετικότητα είναι που κάνει την κάθε μια από εμάς μοναδική. Αυτή είναι και η ιδέα πίσω από το body issue & το body positivity, που προβάλλεται τα τελευταία δύο χρόνια. Όλο και περισσότερες γυναίκες απομακρύνονται από το τότε «ιδανικό» και μαθαίνουν να αγαπάνε και να σέβονται το δικό τους σώμα, το δικό τους ιδανικό.

Το ιδανικό σώμα είναι το δικό σου σώμα.

Τελικά ποιο είναι το ιδανικό σώμα και γιατί ακόμα συζητάμε για αυτό;

Το ιδανικό σώμα είναι το υγιές σώμα. Το λειτουργικό σώμα. Αυτό που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς να καταπονείται και κυρίως, χωρίς να χρειαστεί να παραπονεθεί. Αυτό που έχει την δύναμη και την ενέργεια να κάνει όλα τα 1000 πράγματα που του ζητάμε καθημερινά. Αυτό που αντί για δάκρυα παράγει σάλια, και αντί για τοξίνες γεμίζει με ορμόνες.

Το συζητάμε ακόμα γιατί, δυστυχώς, το τραύμα που άφησαν οι προηγούμενες δεκαετίες στο γυναικείο DNA είναι βαθύ. Σκοπός μας είναι να το γιατρέψουμε, και να του δώσουμε την ευκαιρία να ανανεωθεί με νέα, πιο υγιή κύτταρα!

Ποιο είναι το δικό σου μότο για το σώμα που διδάσκεις και στα σεμινάριά σου;

Το ιδανικό σώμα είναι το δικό σου σώμα.

Από ό,τι καταλαβαίνω και από τα live σου, δεν υποστηρίζεις τους ψυχαναγκασμούς της δίαιτας αλλά προτείνεις να ζούμε “λειτουργικά”. Τι ακριβώς σημαίνει λειτουργική διατροφή και άσκηση και πώς μας βοηθάει; Γίνεται να χάσουμε βάρος χωρίς δίαιτα;

Αν ζεις λειτουργικά, είναι δεδομένο ότι θα πετύχεις αυτά που αναφέρω παραπάνω. Όταν ζεις λειτουργικά, η ζωή σου ρέει εύκολα. Κάνεις επιλογές και χτίζεις συνήθειες που σου διευκολύνουν την καθημερινότητα και σε φέρνουν πιο κοντά στους στόχους σου.

Αυτό εφαρμόζεται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, από τη διατροφή μέχρι την άσκηση, την σχέση σου με τον εαυτό σου, τις σχέσεις σου με τους άλλους, τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι και τους στόχους που βάζεις στην εργασία σου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν η λειτουργική διατροφή περιέχει τροφές αλλά και συνήθειες (π.χ. ενσυνείδητη διατροφή, μάσηση κ.λπ.) που τρέφουν σε ζωτικό επίπεδο το σώμα και το πνεύμα σου με αποτέλεσμα να είσαι ψυχικά και σωματικά υγιής για να υποστηρίζεις την καθημερινότητα που επιλέγεις να έχεις.

Αντίστοιχα η λειτουργική άσκηση ενδυναμώνει με τέτοιο τρόπο το σώμα σου ώστε να έχει την δύναμη να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητά σου.

Αν και υπάρχουν συγκεκριμένοι ορισμοί για την λειτουργική διατροφή και άσκηση, η λειτουργικότητα είναι κάτι τελείως υποκειμενικό. Για να επιτευχθεί χρειάζεται ο κάθε ένας να εφαρμόσει την παραπάνω ιδέα στην δική του καθημερινότητα, το δικό του σώμα και την δική του ψυχή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη malou (@maloularsinou)

Θα ήθελα τη γνώμη σου για τον «πανικό» στον οποίο πολλές γυναίκες βάζουν τον εαυτό τους λίγο πριν βγουν στην παραλία. Τι συμβουλή θα τους έδινες;

Αγαπημένη μου εσύ, που έχεις πανικοβληθεί για άλλη μια χρονιά…

Πάρε μια βαθιά ανάσα. Ο κόσμος δεν τελειώνει την στιγμή που θα βγεις στην παραλία. Ίσα ίσα που ο κόσμος δεν θα κάνει ούτε 1 δευτερολέπτου παύση γιατί πολύ απλά – χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω – δεν ενδιαφέρεται για εσένα.

Ούτε εσύ θα πρέπει να ενδιαφέρεσαι για εκείνον. Εσύ να κοιτάς να φροντίζεις και να αγαπάς το σωματάκι σου. Δεν υπάρχει άλλο σώμα στον κόσμο σαν το δικό σου. Πες μου αλήθεια, υπάρχει κάποια άλλη γυναίκα με το ίδιο DNA με το δικό σου; Με τις ίδιες εμπειρίες που έχεις εσύ; Έχει τραβήξει κανένα άλλο σώμα αυτά που έχει τραβήξει το δικό σου, από την ώρα που γεννήθηκε μέχρι σήμερα;

Αυτό το φοβερό σου σώμα, που εσύ «μαστιγώνεις» κάθε μέρα δουλεύει για το καλό σου. Δεν κοιμάται, δεν παραπονιέται και σου κάνει όλα τα χατίρια. Γιατί λοιπόν εσύ του φωνάζεις και ντρέπεσαι για εκείνο;

Αγκάλιασέ το και ευχαρίστησέ το για όλα αυτά που κάνει για εσένα. Αυτό χρειάζεται, μια αγκαλιά και έναν καλό λόγο κάθε πρωί. Και πίστεψε με, θα στο ανταποδίδει κάθε δευτερόλεπτο.

Τι πρέπει να λέμε στον εαυτό μας στον καθρέφτη κάθε πρωί;

«Φτου σου, γυναικάρα μου!»

Ποια είναι η Μαλού Λαρσινού

Συνιδρύτρια & CMO του Nama Group -μαζί με τη Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου- και πιστοποιημένη health & wellness coach, η Μαλού σπούδασε Health Coaching στη Νέα Υόρκη, καθώς και ολιστική διατροφή, αλλά και Marketing στο Emerson College της Βοστώνης.

Εκτός από τη διατροφή, η δράση της επεκτείνεται και σε τομείς, όπως ο ύπνος, το άγχος και η πνευματικότητα.

Τόσο οι ιδιώτες, όσο και οι εταιρικοί πελάτες της εκτιμούν τον συνδυασμό της βαθιάς επιστημονικής γνώσης της με την αναζωογονητική και ολοκληρωμένη προσέγγισης που διαθέτει.

Η Μαλού ακολουθεί μια επιστημονικά αποδεδειγμένη προσέγγιση στο wellness με τη λογική της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου και της φάσης ζωής που βρίσκεται, καθώς και την ισορροπία όλων των πυλώνων που συμβάλλουν στην ευεξία.

Έχει ζήσει και εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ και πλέον μένει μόνιμα στην Αθήνα.

Αν θέλετε να βιώσετε αυτή τη θετική ενέργεια της Μαλού Λαρσινού, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το SummerU, το απόλυτο σεμινάριο ευεξίας που θα σας οδηγήσει στο να ζήσετε το καλοκαίρι σας όπως πραγματικά το ονειρεύεστε.

Στο SummerU, η Μαλού Λαρσινού μοιράζεται τους πιο πρακτικούς τρόπους και όλα τα αποτελεσματικά εργαλεία που θα χρειαστείτε για να πετύχετε τους στόχους σας και να απελευθερώσετε τη γυναικεία σας φύση στο μεγαλείο της.

Μέσα σε 8 εβδομάδες, όσο διαρκεί δηλαδή το σεμινάριο, θα θυμηθείτε και πάλι πώς είναι να νιώθετε άνετα μέσα στο ίδιο σας το σώμα.

Θα απελευθερωθείτε από τις δίαιτες μια για πάντα, θα μάθετε να αντιμετωπίζετε το φαγητό χωρίς πανικό, να κινείτε το σώμα σας επειδή το αγαπάτε και όχι επειδή το τιμωρείτε και να πιστεύετε στον εαυτό σας γιατί πολύ απλά είστε μοναδική!

Και όλα αυτά από την άνεση του σπιτιού σας με τους δικούς σας ρυθμούς, αλλά και ένα υποστηρικτικό πλαίσιο από γυναίκες με τις οποίες μοιράζεστε τους ίδιους στόχους.

Μάθε τα πάντα  για το SummerU εδώ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη malou (@maloularsinou)