Οι ειδικοί απαντούν: Πόσο σεξ πρέπει να κάνουμε;
Υγεία & Ευεξία

Οι ειδικοί απαντούν: Πόσο σεξ πρέπει να κάνουμε;

Οι ειδικοί απαντούν: Πόσο σεξ πρέπει να κάνουμε;

Η ερώτηση που πολλοί θα ήθελαν να κάνουν, αλλά δεν τολμούν!

Πολλές είναι οι ερωτήσεις που βασανίζουν το ανθρώπινο μυαλό σχετικά με πληθώρα θεμάτων με πρώτον και κύριον την υγεία και την ευεξία του.

Κάθε μέρα που ξυπνάμε, ξεπετιέται και από μία ακόμα απορία:

Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνω, Πόσο πρέπει να γυμνάζομαι, πόσες φορές να βουρτσίζω τα δόντια μου, πώς να πλένω το πρόσωπό μου και η λίστα δεν έχει τέλος.

Μία, όμως, είναι η ερώτηση που πολλοί θέλουν να κάνουν , αλλά η ντροπή δεν τους αφήνει και αυτή είναι η αιώνια διερώτηση για το πόσο σεξ πρέπει να κάνει κανείς για να θεωρείται “νορμάλ” και τα παρακλάδια, όπως πόσο σεξ πρέπει να κάνει ένα παντρεμένο ζευγάρι για να μη “σκουριάσει”.

Η αλήθεια είναι, ότι είναι δύσκολο να οριοθετήσουμε την σεξουαλική απόλαυση για τον πολύ απλό λόγο πως τα δεδομένα που προκύπτουν από τις εκάστοτε έρευνες είναι αυτοαναφερόμενα και υποκειμενικά.

Οι περισσότεροι. που έχουν αυτήν την έγνοια, στην πραγματικότητα θέλουν να μάθουν, εάν η σχέση τους είναι υγιής και εάν είναι “αρκετοί” για τον σύντροφό τους. Τα γραφεία των ψυχολόγων του σεξ είναι γεμάτα από ανθρώπους που ανησυχούν για το μέλλον της σχέσης τους και όχι για την ποσότητα του σεξ αυτή καθαυτή.

Από την άλλη, είναι και οι ελεύθεροι που φοβούνται την αποδοκιμασία του κοινωνικού τους περίγυρου στο άκουσμα ότι δεν κάνουν συχνά σεξ, που τους οδηγεί σε ειδικούς, αλλά και στο Internet να γκουγκλάρουν, ψάχνοντας διακαώς αν οι φορές που έχουν “κοιμηθεί” με κάποιον είναι φυσιολογικές.

Ωστόσο, το σεξ, καταντά έτσι να αντιμετωπίζεται ως μαθηματική πράξη και όχι ως μέσο απόλαυσης και αυτό γίνεται όταν συνήθως ο ένας από τους δυο σε ένα ζευγάρι είναι λιγότερο ικανοποιημένος από το σεξ ή όταν κάποιος είναι single για πολύ καιρό χωρίς να κάνει σεξ.

Τα καλά νέα για όσους ανησυχούν είναι πως η ευτυχία σε ένα ζευγάρι ή και ατομικά δεν προέρχεται από την ποσότητα, αλλά από την ποιότητα του σεξ!

Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες και μάλιστα το δείχνουν και στην πράξη με τον κανόνα “της μιας φοράς την εβδομάδα”!

Πιο συγκεκριμένα, εκτιμούν, πως το πολύ σεξ δε φέρνει την ευτυχία, αλλά φυσικά ούτε η έλλειψή του έχει θετικά αποτελέσματα. Γι΄αυτό ο λόγο κατέληξαν πως η μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να λάβουμε την απαραίτητη απόλαυση που χρειαζόμαστε, αφού πρόσφατα στοιχεία από έρευνες έδειξαν, ότι ακόμα και εάν διπλασιάσουμε την ποσότητα των σεξουαλικών μας επαφών, αυτό δε θα μας κάνει περισσότερο χαρούμενους.

Η τάση της μείωσης του σεξ στα ζευγάρια οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως η εργασία, τα παιδιά, η καθημερινότητα κτλ. Γι΄αυτό το λόγο οι ειδικοί εξηγούν πως δεν έχει σημασία η ποσότητα, αλλά η ποιότητα στο τέλος της μέρας και το ίδιο ισχύει και για τους single.

Οι πολλές σεξουαλικές συνευρεύσεις, τονίζουν δεν προσφέρουν ικανοποίηση στο άτομο, αν δεν συνοδεύονται και με την ανάλογη ποιότητα, οπότε το σύνθημα που προκύπτει είναι

“Ποιότητα και όχι ποσότητα”!

Η εμμονή στις φορές που κάνουμε σεξ δεν μας αποφέρει τίποτα, μονάχα περισσότερο άγχος, το οποίο είναι τεράστια τροχοπέδη στα μονοπάτια της απόλαυσης.

Επομένως, το “κλειδί” βρίσκεται στην ικανοποίηση και όχι στα μαθηματικά!