Άλλοι ακολουθώντας πιστά τη θρησκεία επιλέγουν να νηστέψουν για 40 ημέρες, άλλοι, οι περισσότεροι δηλαδή, επιλέγουν να «καθαρίσουν» ψυχή και σώμα τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Και στις δύο περιπτώσεις, η έλλειψη ζωικών προϊόντων στον οργανισμό και η υπερκατανάλωση μέσα σε μία νύχτα, μπορούν να βλάψουν την υγεία.

Σύμφωνα με την Αστερία Σταματάκη, διαιτολόγο – διατροφολόγο, καλό θα ήταν όσοι νηστεύουν, να προσέξουν το αλάτι το βράδυ της Ανάστασης, όπως επίσης να αποφύγουν την κατανάλωση αυγού.

Την Κυριακή του Πάσχα θα πρέπει πάντα το αρνί ή το κατσίκι να συνοδεύονται με σαλάτα, ενώ προτιμότερο κρέας θα ήταν το κατσίκι από διατροφικής αξίας.