Αυτή είναι η πιο καλοκαιρινή εκδοχή του κλασικού και παραδοσιακού σιμιγδαλένιου χαλβά: γεμιστός με παγωτό καραμέλα!

Φτιάξτε τον σε ατομικά φορμάκια, γεμίστε με μία μπάλα παγωτό και θα έχετε ένα μοναδικό κέρασμα για τους καλεσμένους σας.

Ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει την πιο εύκολη συνταγή, σε μόλις 25 λεπτά που θα είναι το απόλυτο γλυκό σνακ για το ψυγείο σου.

Υλικά:

Για τον χαλβά

  • 150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 150 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
  • 700 γρ. νερό
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. μέλι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. παγωτό καραμέλα

Για το σερβίρισμα

  • κανέλα
  • φύλλα δυόσμου

Διαβάστε επίσης: Ψάχνεσαι για high protein συνταγές; Φτιάξε την πιο easy δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με γιαούρτι