Αυτή είναι η πιο καλοκαιρινή εκδοχή του κλασικού και παραδοσιακού σιμιγδαλένιου χαλβά: γεμιστός με παγωτό καραμέλα!
Φτιάξτε τον σε ατομικά φορμάκια, γεμίστε με μία μπάλα παγωτό και θα έχετε ένα μοναδικό κέρασμα για τους καλεσμένους σας.
Ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει την πιο εύκολη συνταγή, σε μόλις 25 λεπτά που θα είναι το απόλυτο γλυκό σνακ για το ψυγείο σου.
Υλικά:
Για τον χαλβά
- 150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 150 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
- 700 γρ. νερό
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 60 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. μέλι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. παγωτό καραμέλα
Για το σερβίρισμα
- κανέλα
- φύλλα δυόσμου
Διαβάστε επίσης: Ψάχνεσαι για high protein συνταγές; Φτιάξε την πιο easy δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με γιαούρτι