Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Αυτές είναι οι εκπτώσεις που ανακοίνωσαν οι εταιρείες
Τηλεόραση

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Αυτές είναι οι εκπτώσεις που ανακοίνωσαν οι εταιρείες

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Αυτές είναι οι εκπτώσεις που ανακοίνωσαν οι εταιρείες

Αναλυτικά όλες οι εκπτώσεις για τα πλοία

Τις εκπτώσεις που προτίθενται να κάνουν στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανακοινώνουν σταδιακά οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζητήθηκε από τους ακτοπλόους μείωση του κόστους μεταφοράς.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι εκπτώσεις είναι ξεχωριστές για κάθε εταιρεία και δεν υπάρχει μία ενιαία γραμμή, ενώ κάθε εταιρεία θέτει τις δικές της προϋποθέσεις.

Eπίσης, όπως σημειώνουν οι περισσότερες εταιρείες στις ανακοινώσεις τους, ήδη τρέχουν εκπτωτικά προγράμματα για διάφορες κατηγορίες πολιτών.

Blue Star Ferries – Hellenic Seaways

Ο Όμιλος Attica στις εταιρείες Blue Star Ferries και Hellenic Seaways ανακοίνωσε εκπτώσεις περίπου 20% στις μετακινήσεις από 3 έως 5 άτομα με ΙΧ σε όλους τους προορισμούς από τον Πειραιά και προς Πειραιά.

Παράλληλα αυξάνει την έκπτωση στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού από το 25% στο 50% που θα έχει ως αποτέλεσμα ο επιβάτης δικαιούχος του κοινωνικού τουρισμού να απολαμβάνει έκπτωση στο εισιτήριο του με τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ κατά 95%.

Seajets

H SEAJETS του πλοιοκτήτη Μάριου Ηλιόπουλου παρά το γεγονός ότι είχε ήδη προχωρήσει από τα τέλη Μαΐου 2023 σε μειώσεις τιμών έως και 19% σε σύγκριση με το 2022, προχώρησε και σε νέες εκπτώσεις.

Συγκεκριμένα προσφέρει έκπτωση σε τετραμελή οικογένειες με το όχημά τους κατά 30% στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

Επίσης έκπτωση 20% στους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου ενώ για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα.

Έκπτωση σε τρίτεκνους κατά 30% έκπτωση στα εισιτήρια με επιστροφή.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο όμιλος εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass.

Η προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχουμε λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.

Golden Star Ferries

Η Golden Star Ferries πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία η εταιρεία ανακοίνωσε έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια (οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Fast Ferries

Στην παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών προχωρά η Fast Ferries.

Συγκεκριμένα η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θεσπίζει «ημέρα εκπτωτικού ναυλολογίου».

Από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς ‘Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα.

Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Διαβάστε ακόμα:

Δυσαρέσκεια για τις υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Τι δηλώνουν οι ακτοπλόοι;