Αλέξανδρος Ρήγας: «Πού και πού, λόγω προσωπικής ματαιοδοξίας ανεβαίνω και στο σανίδι»
Τηλεόραση

Αλέξανδρος Ρήγας: «Πού και πού, λόγω προσωπικής ματαιοδοξίας ανεβαίνω και στο σανίδι»

Αλέξανδρος Ρήγας: «Πού και πού, λόγω προσωπικής ματαιοδοξίας ανεβαίνω και στο σανίδι»

Η περιοδεία «Εκείνος και Εκείνος» και η συνεργασία με τον Γιώργο Κωνσταντίνου

Στον Ιορδάνη Παπακυριακού μίλησαν ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Γιώργος Κωνσταντίνου με αφορμή την περιοδεία της παράστασης «Εκείνος και Εκείνος».

Οι ηθοποιοί αναφέρθηκαν στο μήνυμα του εν λόγω έργου που αντικατοπτρίζει την κατάσταση της κοινωνίας από τη δικτατορία μέχρι και σήμερα.

«Μια αλήτικη κωμωδία. Γράφτηκε σε μια ζοφερή εποχή, αλλά ήταν ένα φως στον καιρό εκείνο. Ήθελε αυτό που ήθελε να πει, το εντόπισε μέσα στη δικτατορία και το έργο αυτό είναι διαχρονικό. Ο Λουκάς και ο Σόλων, είναι δύο άστεγοι που όχι μόνο φιλοσοφούν αλλά φτάνουν στο όνειρο», είπε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

«Είναι δύο άνθρωποι που αναζητούν τα όρια της προσωπικής ελευθερίας. Καταλήγουν ότι ο σύγχρονος πολιτισμός είναι πηγή δυστυχίας. Του αφαιρεί τον χρόνο που αγαπά, που σκέφτεται, να κάνει όνειρα. Κυρίως του αφαιρεί το δικαίωμα να έχει χρόνο να αγαπάει», πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας επέστρεψε το θεατρικό σανίδι μετά από πολλά χρόνια, ωστόσο, στον χώρο δρούσε πίσω από τις κάμερες ως σκηνοθέτης.

Μάλιστα, μια από τις τελευταίες του δουλειάς, είναι η «Τούρτα της Μαμάς» που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην ΕΡΤ.

«Η σκηνοθεσία και το γράψιμο είναι η βασική μου εργασία. Πού και πού, λόγω προσωπικής ματαιοδοξίας ανεβαίνω και στο σανίδι», εξομολογήθηκε.

Με τον Γιώργο Κωνσταντίνου να προσθέτει χαριτολογώντας: «Μου το είπες αλλιώς. Ότι το είχες μεράκι να παίξεις!».

«Ήθελα να κάνω απλά μια οικογενειακή κωμωδία όπως το έλεγαν παλιά, που μέσα από αυτή να μιλήσουμε για το σήμερα και τις ανάγκες που δεν λέγονται. Χάρηκα που είχε στοιχεία από τους ανθρώπους του χώρου, στο δημόσιο λόγο τους άγγιξε και ελπίζω στο μέλλον να κάνω κάτι ακόμη καλύτερο», κατέληξε ο κ. Ρήγας.