Αλέξης Τσίπρας: «Δε θα χορέψω το ταγκό της ανευθυνότητας με τον κ. Μητσοτάκη»
Τηλεόραση

Αλέξης Τσίπρας: «Δε θα χορέψω το ταγκό της ανευθυνότητας με τον κ. Μητσοτάκη»

Αλέξης Τσίπρας: «Δε θα χορέψω το ταγκό της ανευθυνότητας με τον κ. Μητσοτάκη»

Όσα είπε στο Live News λίγο πριν από τις εκλογές

Καλεσμένος στην εκπομπή Live News βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε τόσο για τις αλλαγές στο κόμμα του όσο και για το ζήτημα της Θράκης και τις παρακολουθήσεις.

«Αν με ρωτάτε αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανανεωθεί, η απάντησή μου είναι χθες όχι αύριο. Ανανέωση και στα πρόσωπα και στην εκφορά του πολιτικού λόγου.

Είναι στοιχείο υγείας της δημοκρατίας την επόμενη μέρα να μην έχουμε τους συσχετισμούς και αυτό δε θα γίνει αν ένα κόμμα του 2.5% πάρει 3.5%. Θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστρέψει αυτόν τον συσχετισμό γιατί παραμένει ως ο βασικός πυλώνας της προοδευτικής παράταξης στον τόπο. Είναι σχεδιασμός της ΝΔ όχι απλά να κερδίσει αλλά να είναι την επόμενη μέρα ασύδοτη, ανεξέλεγκτη χωρίς αντίπαλο. Είναι όσα περισσότερα κόμμα γίνεται στη Βουλή, αρκεί να μην έχουμε ισχυρό αντίπαλο. Καλώ λοιπόν όλους να σκεφτούνε μια δεύτερη φορά την ψήφο τους».

«Πέραν του θέματος αυτού, υπάρχει ένα μείζον θέμα αυτήν την ώρα. Αυτό είναι πώς ένας πρώην πρωθυπουργός που θέλει να είναι και επόμενος, διαχειρίζεται με τόσο περισσή ανευθυνότητα και αδίστακτα, ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Το πρόβλημα τούτη την ώρα είναι ότι ενώ είχε ένα χαρτί στα χέρια του που μου το απέστειλε, το οποίο μιλούσε ρητώς και για τον δικό του υποψήφιο, το διένειμε στα ΜΜΕ αποσπασματικά, κόβοντας το κομμάτι που αφορά τον δικό του υποψήφιο, για να κουνάει το δάχτυλο και να λέει ‘ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνική εξαίρεση’. Αυτό είναι μέγιστη υποκρισία. Δεν μπορείς να βάζεις στην αρένα της προεκλογικής αντιπαράθεσης τα εθνικά θέματα και δεν μπορείς να εργαλειοποιείς με αυτόν τον τρόπο την ΕΥΠ. Υπήρξαν και άλλοι πρωθυπουργοί στη χώρα της Δεξιάς παρατάξεως που ποτέ δεν εργαλειοποίησαν με αυτόν τον τρόπο την ΕΥΠ.

Ο κ. Μητσοτάκης, που μου έστειλε ένα ενημερωτικό σημείωμα της ΕΥΠ, για 4 χρόνια αυτήν την ΕΥΠ την είχε εργαλειοποιήσει για να ακούει μέσα από το γραφείο του τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους αρχηγούς του στρατεύματος, τους υπουργούς του. Η εισαγγελέας της ΕΥΠ είναι η κα Βλάχου που δήλωνε ότι ‘έχω κρίση ανέλεγκτη’ και ‘θα υπογράφω ακόμα και για να ακούω την ΠτΔ αν το κρίνω’ . Δε θα χορέψω το ταγκό της ανευθυνότητας με τον κ. Μητσοτάκη».