Ανδρέας Μικρούτσικος: «Πήρα τα λιγότερα “ευχαριστώ” από όλους. Όταν πεθάνω θα πάρω τα περισσότερα»
Τηλεόραση

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Πήρα τα λιγότερα “ευχαριστώ” από όλους. Όταν πεθάνω θα πάρω τα περισσότερα»

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Πήρα τα λιγότερα “ευχαριστώ” από όλους. Όταν πεθάνω θα πάρω τα περισσότερα»

Όσα είπε πριν από την πρεμιέρα του TV Queen στο περιοδικό ΟΚ!

Πανέτοιμος για τη μεγάλη πρεμιέρα του TV Queen είναι ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο πολύπειρος παρουσιαστής που αναλαμβάνει τον ρόλο του Διευθυντή της Σχολής στο νέο talent show του Open.

Με αφορμή το νέο του τηλεοπτικό πόστο ο Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στον χώρο της τηλεόρασης κάνοντας έναν μίνι απολογισμό.

Ο χώρος σου σε αγάπησε ή σε φθόνησε περισσότερο;

Όταν με είδαν να είμαι πολιορκητικός κριός όλων των καναλιών που συνεργάστηκα, ήθελαν την καλή γειτονία μαζί μου. Είδαν ότι δεν άσκησα ποτέ εξουσία. Ακόμα και όταν με πάντρεψε ο Κοντομηνάς – πολλές φορές με καλούσε και έλεγα « έχω δουλειά». Είχα τον δικό μου χαβά, δεν ήμουν ο Ανδρέας της διαπλοκής. Έχω ανοίξει την αγκαλιά μου και έχω προτείνει στη δουλειά πολύ κόσμο. Πήρα τα λιγότερα «ευχαριστώ» από όλους. Όταν πεθάνω θα πάρω τα περισσότερα. Είμαι τόσο τρυφερός με τους συνεργάτες μου, δίνω ευκαιρίες. Χωρίς να κάνω ποτέ αυλές. Η πιάτσα νόμιζε ότι ο καλοπαιδισμός μου ήταν αδυναμία. Όποιος πήγε όμως να το εκμεταλλευτεί είδε τι ισχυρή προσωπικότητα διαθέτω.

Έχεις τσακωθεί πολύ με καναλάρχη;

Όχι, αλλά ξέρω κανάλια που ήθελαν να με διώξουν λόγω συμπεριφοράς. Την εποχή του Χαμογέλατε είναι μεταδοτικό στο Mega είχαν ενοχληθεί πολύ, αλλά δεν με έδιωχναν γιατί ήμουν η αιχμή του δόρατος. Είχε ο Παπαδάκης την ιδέα να με πιάσουν και να με δέσουν για να μην μπορώ να πάω στην εκπομπή μου και εγώ συμφώνησα. Βγήκα στην απέναντι εκπομπή του ΑΝΤ1, έγινε για λίγα λεπτά διακαναλική σύνδεση, μετά λύθηκα και πήγα να κάνω τη δική μου. Την άλλη μέρα εμείς είχαμε 45% και ο ΑΝΤ1 18%. Έγιναν τότε εισηγήσεις για να με διώξουν. Δεν με έδιωξαν εξαιτίας της επιμονής του Τζώνη Καλημέρη.

Κάνω ένα άλμα στον χρόνο και σε πάω στην εποχή ΣΚΑΪ και Big Brother. Εκεί τι πήγε τόσο λάθος και ήρθατε σε ρήξη;

Όταν ένα παιδί από την Κρήτη είπε τη λέξη «βιασμός» στο live streaming και ορθά αποβλήθηκε, ζήτησα να του κάνω μια συνέντευξη. Η άποψή μου ήταν πως ό,τι και αν είχε κάνει έπρεπε να έχει μια ευκαιρία να απολογηθεί. Αυτοί, με τον φόβο του Ραδιοτηλεοπτικού, δεν ήθελαν. Επί τέσσερις μέρες τούς παρουσίαζα τα επιχειρήματά μου. Στο τέλος ήθελαν να βγω και να διαβάσω ένα κείμενο. Εγώ να διαβάσω έτοιμο κείμενο; Ποτέ. Η εβδομάδα είχε ξεκινήσει με 25άρια. Τους έλεγα « αφήστε με να είμαι καταπέλτης, να τον κάνω να γίνει εξομολογητικός, να καταλάβουμε πώς έχει μεγαλώσει και γιατί έχει τέτοιες απόψεις. Είναι χιούμορ, είναι ουσία, δεν είναι αρκετά έξυπνος;». Ήταν το talk of the town. Τους έλεγα « πρέπει να κάνουμε τρέιλερ τη συνέντευξη, να περιμένει ο κόσμος να δει τι θα πει αυτός ο άνθρωπος». Και εκείνοι μου έλεγαν για το ΕΣΡ, ενώ το απόσπασμα δεν είχε προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση. Ήταν η στιγμή που έπρεπε να πιάσουμε μια πραγματικότητα και να τη χτυπήσουμε κάτω σαν το χταπόδι, πάντα με όρους τηλεοπτικής δεοντολογίας. Αλλά όταν δεν γνωρίζεις το αντικείμενό σου λες « ο τρόμος του Ραδιοτηλεοπτικού». Ύστερα από εκείνη την εκπομπή εγώ αποστασιοποιήθηκα, έφτασα να μαθαίνω για καλεσμένο από τον ταξιτζή που με μετέφερε.

Διαβάστε επίσης

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Είμαι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το TV Queen»