Αντρέας Γεωργίου: Με τον ανιψιό του, Άγγελο, στα γυρίσματα της σειράς Famagusta
Τηλεόραση

Αντρέας Γεωργίου: Με τον ανιψιό του, Άγγελο, στα γυρίσματα της σειράς Famagusta

Αντρέας Γεωργίου: Με τον ανιψιό του, Άγγελο, στα γυρίσματα της σειράς Famagusta

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου του 1974

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα γυρίσματα της νέας πολυαναμενόμενης δραματικής σειράς τουΜega, Famagusta (η λατινική ονομασία της Αμμοχώστου), που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο σε Κύπρο, Αθήνα και Λονδίνο.

Εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου του 1974, που ολοκληρώθηκε με τη διχοτόμηση του νησιού στις 14 Αυγούστου του ίδιου χρόνου, η σειρά 24 επεισοδίων θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024, έχοντας την υπογραφή της τριάδας των επιτυχιών: Αντρέας Γεωργίου (σκηνοθεσία),Βάνα Δημητρίου (σενάριο) και Κούλλης Νικολάου (executive producer).

Σύμφωνα με το σενάριο, ένας 50χρονος δημοσιογράφος (Χρήστος Λού-λης) επιστρέφει στην Κύπρο προκειμένου να ετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ γιατα γεγονότα του ’74 και την τουρκική εισβολή, αγνοώντας ότι εκεί θα έρθει σε απόσταση αναπνοής από την πραγματική του οικογένεια. Έξι μηνώνβρέφος το καλοκαίρι του ’74, χάθηκε από την αγκαλιά της μητέρας του τηνημέρα της κατάληψης της Αμμοχώστου.

Οι πραγματικοί του γονείς (ΓιάννηςΜπέζος και Κοραλία Καράντη) έχουν προσπαθήσει απεγνωσμένα να εντο-πίσουν τα ίχνη του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη σειρά πρωταγωνιστούνακόμη οι Αιμιλία Υψηλάντη, Στέφανος Μιχαήλ, Γιώργος Ζένιος, ΝεοκλήςΝεοκλέους.

Στον ρόλο του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ο Γρηγόρης Βαλτι-νός. Tην ιστορική έρευνα έχει αναλάβει ο Δημήτρης Τοκαρής και σύμβου-λος δραματουργικής εξέλιξης είναι ο Κώστας Καπώνης.

Διαβάστε επίσης

Famagusta: «Είναι σκληρές οι συνθήκες στα γυρίσματα» – Πότε θα δούμε τη σειρά;