Άντζελα Γκερέκου: «Το να κουβαλάς την προσωπική σου ιστορία μέσα από τη μυθοπλασία είναι λυτρωτικό»
Τηλεόραση

Άντζελα Γκερέκου: «Το να κουβαλάς την προσωπική σου ιστορία μέσα από τη μυθοπλασία είναι λυτρωτικό»

Άντζελα Γκερέκου: «Το να κουβαλάς την προσωπική σου ιστορία μέσα από τη μυθοπλασία είναι λυτρωτικό»

Όσα είπε για τη συμμετοχή της στη Γη της ελιάς και τη σχέση της με την κόρη της

Καλεσμένη στην εκπομπή, Στούντιο 4, βρέθηκε η Άντζελα Γκερέκου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην απόφασή της να συμμετέχει στη Γη της ελιάς.

Η ηθοποιός που υποδύεται την Αθηνά είναι από τους πιο αγαπητούς ήρωες της σειράς, με τους τηλεθεατές να απαιτούν περισσότερες σκηνές μαζί της.

Η κόρη της, Μαρία, ασχολείται και εκείνη με την υποκριτική και την είδαμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ1, Τα καλύτερά μας χρόνια.

Πώς της φαίνεται η ενασχόληση της κόρης της με την υποκριτική;

«Το συζήτησα πριν πω το ναι στη διοίκηση του ΕΟΤ. Από τη στιγμή που δεν έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που κάνω, αντίθετα το είδα σαν μια γέφυρα, δηλαδή αυτό που σας περιγράφω τώρα και στηρίζουμε ως ΕΟΤ που μπορείς να προβάλλεις τόπους πολύ δυνατά και με τίτλο Η γη της ελιάς, ο Τόλης μου είπε ότι μου ταιριάζει να το κάνω τώρα. Δημιούργησα και βοήθησα να δημιουργηθεί στην πράξη και να προβάλλω όλη αυτή η δουλειά που γίνεται στον αγροτουρισμό. Η Μάνη αυτή τη στιγμή έχει κλειστά και τα τριήμερά της. Έχει ποιοτικό τουρισμό που σέβεται τον πολιτισμό.

Η ψυχική μου κατάσταση βοήθησε πολύ το να μπορώ, κάπου υποσυνείδητα με έσπρωξε ο Τόλης γιατί θα έρχονταν δύσκολες μέρες. Το να κουβαλάς την προσωπική σου ιστορία μέσα από τη μυθοπλασία είναι λυτρωτικό. Δεν μου έλειπε η τηλεόραση και για αυτό 15 χρόνια απείχα. Και ξεκίνησε για ένα χρόνο και αυτό είχα πει στον Αντρέα. Πήγε καλά, μας έδωσε χαρά. Με ηρεμούσε, με χαλάρωνε, μου δημιούργησε χαρά να δουλεύω. Ήταν θεόσταλτο!

Από πολλά χρόνια έδειχνε η Μαρία αυτή την τάση της για την υποκριτική. Τις κουβέντες τις έκανε πιο πολύ με τον μπαμπά της. Η Μαρία προσπαθεί να μην φέρνει σε πρώτο επίπεδο το επίθετο. Μπορεί να θεωρεί ο άλλος ότι το χρησιμοποιεί. Προσπαθώ να της πω ότι είναι μεγάλη κληρονομιά, δώρο Θεού. Απλά κουβαλάς αυτό που είναι συν, δεν είναι μείον. Πολλές φορές τους πνίγει αυτό το πράγμα, να παλεύουν με κάτι όμορφο που ήταν ο μπαμπάς και η μαμά τους.

Η σχέση μας είναι αγάπης, αλληλοστήριξης, η μία έχει την άλλη. Μαζί μένουμε! Τώρα με τη σχολή και εγώ με τα ταξίδια η συγκατοίκηση είναι μια χαρά. Όταν συναντιόμαστε είμαστε πολύ καλά, θα τσακωθούμε για λίγο, θα τα ξαναβρούμε. Εγώ ανησυχώ πάντα όπως όλες οι μαμάδες. Η εφηβεία μπορεί να παραταθεί και λίγο. Η Μαρία έζησε την περίοδο του κόβιντ. Αν μπορώ με τις πράξεις μου να της δείξω πως αντιμετωπίζω κάποια κατάσταση. Μερικές φορές βρίσκομαι σε πανικό και το καταλαβαίνω. Κάνω λάθη αλλά τα αντιλαμβάνομαι πιο γρήγορα και πολλές φορές τα προλαβαίνω. Όταν ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, τι ωραία να βρεθώ στη φύση, να σκεφτώ κάτι που με φέρνει σε επαφή με το χώμα, τα λουλούδια.

Ευλογία και ευγνωμοσύνη νιώθω! Έζησα πάρα πολλά. Όταν ήμουν παιδάκι δεν φανταζόμουν παρότι η φαντασία μου κάλπαζε. Όλη αυτή η διαδρομή και οι εναλλαγές στη ζωή μου, ξαφνιάσματα πολλά αλλά αισθάνομαι κάτι. Η αγάπη μου για γνώση, να ανακαλύπτω, να δημιουργώ αγάπη με τους ανθρώπους με τον εαυτό μου».

Διαβάστε επίσης

Άντζελα Γκερέκου: «Ο Τόλης ξύπνησε στην Εντατική για μας, τον αποχαιρέτησα όπως έπρεπε»