Μπακογιάννης – Δούκας: «Πράσινο φως» από την ΕΡΤ για το τηλεοπτικό τους debate
Τηλεόραση

Μπακογιάννης – Δούκας: «Πράσινο φως» από την ΕΡΤ για το τηλεοπτικό τους debate

Μπακογιάννης – Δούκας: «Πράσινο φως» από την ΕΡΤ για το τηλεοπτικό τους debate

Το ρεπορτάζ του Ζnews για την τηλεμαχία

Σε debate στην ΕΡΤ οδηγούνται οι δύο υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας, που αναδείχτηκαν στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης πέρασε πρώτος στον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας 41,35% των ψήφων με τον Δούκα να έρχεται δεύτερος με 14,20% και οδηγούνται σε δεύτερο γύρο την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Οι δύο υποψήφιοι με αναρτήσεις τους στο Twitter δήλωσαν ότι συμφωνούν με την προοπτική μιας τηλεμαχίας στο κρατικό κανάλι.

«Με επιστολή μου ζήτησα από τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνο Ζούλα την οργάνωση debate με τον κ. Δούκα ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής στο Δήμο Αθηναίων. Ζήτησα οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί όπως στις εθνικές εκλογές. Είμαστε άλλωστε μόνο δυο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε ακόμα και διαφωνώντας» αναφέρει ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Χαίρομαι πολύ που ο Κώστας Μπακογιάννης αποδέχτηκε έστω και με καθυστέρηση ενός γύρου την πρότασή μου για τη διεξαγωγή debate. Tα λέμε εκεί» έγραψε ο Χάρης Δούκας.

«Πράσινο φως» από την ΕΡΤ

Αυτό που έμενε βεβαίως ήταν να συμφωνήσει και η διοίκηση της ΕΡΤ προκειμένου να διενεργηθεί το debate.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας,  η συμφωνία έκλεισε και το debate θα πραγματοποιηθεί καθώς η ΕΡΤ έδωσε το «πράσινο φως» για να αντιπαρατεθούν τηλεοπτικά οι δύο υποψήφιοι για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Αναμένουμε δε και τις επίσημες ανακοινώσεις από τη δημόσια τηλεόραση με τις λεπτομέρειες για την τηλεμαχία.

Update

Όπως ακριβώς σας γράψαμε, με δελτίο Τύπου η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στις 21:15, θα μεταδώσει το debate μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα.

«Η τηλεμαχία, οι όροι της οποίας θα συμφωνηθούν αύριο, Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 το πρωί, με τους εκπροσώπους των δύο υποψηφίων, θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και θα μεταδοθεί από το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το ΕΡΤNEWS, και από την ΕΡΤ1» αναφέρει η ανακοίνωση.