Μπαμπά-δες: «Από όταν ήρθαν τα παιδιά κοιμάμαι με το ένα μάτι ανοιχτό»
Τηλεόραση

Μπαμπά-δες: «Από όταν ήρθαν τα παιδιά κοιμάμαι με το ένα μάτι ανοιχτό»

Μπαμπά-δες: «Από όταν ήρθαν τα παιδιά κοιμάμαι με το ένα μάτι ανοιχτό»

Όσα αποκάλυψαν οι ηθοποιοί για τη σχέση τους με τα παιδιά τους

Καλεσμένοι στην εκπομπή Μπαμπά-δες βρέθηκαν ο Κώστας Αποστολάκης, ο Σπύρος Πούλης και ο Μάνος Πίντζης και μίλησαν για τη σχέση τους με τα παιδιά τους.

Όπως αποκάλυψαν, έχουν δει αρκετά στοιχεία του χαρακτήρα τους απέναντι στα παιδιά τους και σε κάθε περίπτωση προσπαθούν να τους μάθουν ουσιαστικές έννοιες για τη ζωή.

Κ.Α: «Από τότε που άρχισε να καταλαβαίνει η κόρη μου προσπαθώ να μην της λέω ψέματα. Προσπαθώ να της πω αυτά που ενστερνίζομαι και καταλαβαίνω με την ψυχή. Προσπαθώ να την κάνω να εστιάσει σε αντικειμενικές έννοιες όπως η συγγνώμη και όχι η δικαιοσύνη που θεωρούμε ότι είμαστε συνέχεια αδικημένοι.

Σ.Π: «Και συγγνώμη έχω πει και ψέματα έχω πει, αθώα. Έχω δύο κόρες, η μία είναι 22 και η άλλη 15. Όταν ήταν μικρές έλεγα ψεματάκια είτε για να κοιμηθούν είτε για να φάνε.

Όταν έπρεπε να κοιμηθεί έκανα ότι κοιμάμαι και εγώ. Αλλά μεγαλώνοντας πρέπει να τους εξηγήσεις τι είναι το ψέμα, τι είναι η αλήθεια, τι είναι η συγγνώμη.

Εγώ τους έλεγα ότι δεν θέλω να ενοχλήσουν άνθρωπο!».

Μ.Π: «Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με ψέματα και αλήθειες που μπορούν να δεχτούν στη φάση που μεγαλώνουν. Υπάρχουν αλήθειες που δεν μπορούν ακόμη να ενστερνιστούν και πρέπει να το καλύψεις με ένα ωραίο παραμυθάκι. Είναι ένα παιχνίδι που σε πάει λίγο μπροστά και λίγο πίσω. Σαν μπαμπάς πρέπει να έχεις μια ευκινησία στην σκέψη σου για να κοντρολάρεις αυτό που λέμε παιδί».

Κ.Α: «Ήμουν μέσα στον τοκετό και σκεφτόμουν ότι έρχεται μια ύπαρξη στη γη που είναι υπεύθυνος τι; Ποια υπευθυνότητα; Σκεφτόμουν ότι τα παιδιά δεν είναι δικά μας αλλά του κόσμου. Εγώ και πολλοί άλλοι μεγάλωσα ότι τα παιδιά πρέπει να χρεώνουν την ύπαρξή τους στους γονείς. Πρέπει να νιώθει τύψεις που γεννήθηκε. Το παιδί δεν φταίει σε τίποτα γιατί δεν επέλεξε να έρθει σε αυτόν τον κόσμο».

Σ.Π: «Από τότε που γεννήθηκαν τα παιδιά, κοιμάμαι με το ένα μάτι ανοιχτό και το άλλο κλειστό. Είναι ένα φυλάκιο, μια σκοπιά. Δεν μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος γιατί υπάρχει η έγνοια. Τώρα κατάλαβα τον πατέρα μου που έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε “που είσαι;”. Τώρα έχω γίνει εγώ αυτό το πράγμα. Και όταν ήταν πιο μικρή που δεν είχε αυτοκίνητο, πήγαινα εγώ να την πάρω.

Τα φλερτ τα αντιμετώπισα πολύ ψύχραιμα. Στην αρχή ήταν λίγο περίεργο. Όταν γνωρίστηκε με κάποιο αγόρι ταράχτηκα. Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ αλλά έχω δει να δω ποιος είναι, πού πάει, τι κάνει. Να ξέρεις που μπλέκει».

Μ.Π: «Λένε ότι ο άντρας δεν θέλει τα παιδιά. Μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί ψέματα. Όταν γεννήθηκαν τα παιδιά μου, στο δεύτερο παιδί ήμουν μέσα. Δεν περιμένεις ότι θα σου συμβεί αυτό με τα συναισθήματα. Υπάρχει ένα σύμπαν συναισθημάτων που δεν μπορείς να ελέγξεις. Είναι συναισθήματα που γεννιούνται και δεν ξέρεις καν ότι υπάρχουν. Αυτή η πλημμύρα αγάπης και δεν είχα διανοηθεί ότι θα μου συμβεί ποτέ αυτό».

Κ.Α: «Ο Θεός έδωσε τα παιδιά στον άνθρωπο για να ταπεινώνεσαι. Μπορούν να σου πουν ότι θέλουν και να ξανασηκωθείς. Αν στο πει ένας άγνωστος δεν θα του ξαναμιλήσεις ποτέ. Μπορείς να νιώσεις πρώτη φορά στη ζωή σου πώς είναι η αγάπη. Να ενδιαφερθείς πολύ για κάποιον ψυχικώς, με την καρδιά σου και χωρίς να θέλεις να πάρεις τίποτα πίσω. Εγώ είμαι και λίγο του πατέρα μου και της μητέρας μου βρυκολακάκι και θέλω να παλέψω να κρατήσω τα καλά που είχαν και να αποβάλλω τα κακά που είχαν».

Σ.Π: «Η μικρή μου κόρη είναι ανυπόμονη και νευρική και όταν πεινάει πέφτει κάτω επίτηδες, όπως το κάνω και εγώ. Η μεγάλη είναι πιο υπομονετική και δεν βλέπω πολλά με εμένα να έχει. Η μικρή θα στο πει, είναι πιο εξωστρεφής».

Διαβάστε επίσης

Πάνος Μιχαλόπουλος: «Με θυμώνουν δημοσιεύματα που με έχουν πεθάνει 3 φορές»