Blue Horizon – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη»
Τηλεόραση

Blue Horizon – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη»

Blue Horizon – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη»

Η ανάρτησή του στο Facebook

Για την ανείπωτη τραγωδία και τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη από το πλήρωμα της Blue Horizon θέλησε να τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξέφρασε τα συναισθήματά του για αυτό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης (5/9).

Να υπενθυμίσουμε πώς κυκλοφόρησε βίντεο όπου το πλήρωμα του πλοίου έσπρωχνε τον 36χρονο προκειμένου να μην μπει στο πλοίο, με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό και να πνιγεί.

Ο ιατροδικαστής κ. Τσαντίρης μιλώντας στο Live News ανέφερε πώς ο θάνατός του προήλθε από πνιγμό και είχε χτυπήματα τόσο στο κεφάλι όσο και στο σώμα.

Οργή προκαλούν και τα βίντεο που τράβηξαν οι επιβάτες όπου δείχνουν την αδιαφορία του πληρώματος απέναντι σε έναν άνθρωπο που πνίγεται μπροστά τους.

Οι 4 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα προκειμένου να προβούν στην απαραίτητη ανάκριση.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Όπως όλοι μας, σήμερα, νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη για το αδιανόητο τέλος που βρήκε ένας συνάνθρωπός μας, στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν το χωράει το μυαλό, ούτε και το ανέχεται η στοιχειώδης ηθική.

Δεν θα αναφερθώ σε όσα η Δικαιοσύνη και το κράτος ερευνήσουν και θα εντοπίσουν. Ή στους ενόχους που θα τιμωρηθούν για την υπόθεση. Όλα αυτά θα γίνουν. Αλλά, δυστυχώς, δεν αρκούν για το βάρος των στιγμών.

Στέκομαι ιδιαίτερα στο συγκλονιστικό μήνυμα που εκπέμπει αυτή η τραγωδία: έναν συνδυασμό από ανευθυνότητα και κυνισμό, περιφρόνηση και αδιαφορία. Που τελικά γίνεται βία. Και έτσι ξαφνικά, χάνεται ένα παιδί της διπλανής μας πόρτας…

Όπως όλοι, είμαι δίπλα στην οικογένεια του θύματος. Ξέρω, όμως, ότι τίποτα δεν τον φέρνει πίσω για να ακούσει τη συγγνώμη ενός συλλογικού αναστοχασμού. Η απώλειά του, ωστόσο, παραμένει ένα σήμα κινδύνου, αφύπνισης και ανάταξης.

Το χθεσινό γεγονός της ντροπής δεν εκφράζει τη χώρα που θέλουμε. Και πιστεύω ότι καμιά Ελληνίδα και κανένας Έλληνας δεν θα ήθελε να το δει ως εικόνα του στον καθρέφτη της πραγματικότητας.

Στη μνήμη του Αντώνη, λοιπόν, η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της. Αλλά και καθένας ας υπηρετήσει υπεύθυνα τον ρόλο που του αναλογεί. Αλληλέγγυος με τους γύρω του. Γιατί αγαπώ τη ζωή και τον τόπο, σημαίνει αγαπώ τους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης

Blue Horizon: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των επιβατών – «Τον άφησαν στο έλεός του να πνιγεί»