Δοκιμάστε αυτή τη λαχταριστή εκδοχή για δίχρωμο τσουρέκι γεμιστό με κάστανο! Ένα αφράτο στρογγυλό τσουρέκι με 2 διαφορετικές ζύμες, μία λευκή και μία σοκολατένια, και γέμιση κάστανο!
Υλικά:
Για τον πουρέ κάστανο
- 400 γρ. κάστανα, βρασμένα
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το τσουρέκι
- 150 γρ. γάλα πλήρες
- 150 γρ. νερό
- 10 γρ. ξηρή μαγιά
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 αυγά, μεσαία
- 1,5 γρ. μαστίχα, σε σκόνη
- 10 γρ. μαχλέπι, σε σκόνη
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 650 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για τον πάγκο
- 150 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. κακάο
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- ηλιέλαιο, για τα μπολ
Για την επικάλυψη
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. γάλα
- 30 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Διαβάστε επίσης: Πασχαλινό τσουρέκι: Η συνταγή του Βασίλη Καλλίδη που πρέπει να δοκιμάσεις