Δοκιμάστε αυτή τη λαχταριστή εκδοχή για δίχρωμο τσουρέκι γεμιστό με κάστανο! Ένα αφράτο στρογγυλό τσουρέκι με 2 διαφορετικές ζύμες, μία λευκή και μία σοκολατένια, και γέμιση κάστανο!

Υλικά:

Για τον πουρέ κάστανο

  • 400 γρ. κάστανα, βρασμένα
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το τσουρέκι

  • 150 γρ. γάλα πλήρες
  • 150 γρ. νερό
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 1,5 γρ. μαστίχα, σε σκόνη
  • 10 γρ. μαχλέπι, σε σκόνη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 650 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για τον πάγκο
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. κακάο
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • ηλιέλαιο, για τα μπολ

Για την επικάλυψη

  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. γάλα
  • 30 γρ. αμύγδαλα φιλέ

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Διαβάστε επίσης: Πασχαλινό τσουρέκι: Η συνταγή του Βασίλη Καλλίδη που πρέπει να δοκιμάσεις