Ελένη Φιλίνη: «Αντιμετώπιζα πάρα πολύ σεξιστική συμπεριφορά»
Τηλεόραση

Ελένη Φιλίνη: «Αντιμετώπιζα πάρα πολύ σεξιστική συμπεριφορά»

Ελένη Φιλίνη: «Αντιμετώπιζα πάρα πολύ σεξιστική συμπεριφορά»

Όσα είπε στην εκπομπή «Κουβέντα να γίνεται»

Για τις δυσάρεστες εμπειρίες παρενόχλησης που βίωσε στη μακρά σταδιοδρομία της στον χώρο της υποκριτικής μίλησε η Ελένη Φιλίνη στην εκπομπή «Κουβέντα να γίνεται».

«Ζήσε αλλιώς» – Ελένη Φιλίνη: Γιατί δεν λέει την ηλικία της; «Ο Ντίνος Ηλιόπουλος μου είχε πει…»

«Στα πρώτα χρόνια της καριέρας με είχε περιορίσει η ομορφιά και τότε με ενοχλούσε. Θεωρούσαν μείον το να έχεις μια εμφάνιση γιατί έπρεπε να αποδείξεις 100 φορές ότι έχεις και ταλέντο. Σήμερα η εμφάνιση ανοίγει πόρτες αλλά στην εποχή μας δεν άνοιγε εύκολα πόρτες. Ήταν δύσκολο, έπρεπε να δουλέψεις πάρα πολύ για να πεις “κοιτάξτε, δεν έχω μόνο αυτό”. Αντιμετώπιζα πάρα πολύ σεξιστική συμπεριφορά, ειδικά άμα είχες μια Α εμφάνιση χωρίς να παίζει ρόλο είτε αγόρι είτε κορίτσι».

«Σε μια συνέντευξη που είχα δώσει πριν από 20 χρόνια είχα πει ότι έχασα αρκετές δουλειές λόγω παρενοχλήσεων και εν ψυχρών πραγμάτων. Την άλλη μέρα είχαν βγει σε κάποιο κανάλι και έλεγαν “ναι, τώρα, η κα. Φιλίνη θα μας πει ότι είχε δεχθεί και σεξουαλική παρενόχληση”. Γι΄αυτό αναρωτήθηκα μετά, παιδιά, τι έγινε; Πριν 20 χρόνια ήμασταν αναίσθητοι και ευαισθητοποιηθήκαμε μετά από 20 χρόνια; Δηλαδή κάπου είναι περίεργα αυτά τα πράγματα και μου δημιουργούν πάρα πολλά ερωτηματικά πάνω σε αυτό και τα είπα. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, δεν στέκει» ανέφερε μέσα σε όλα η ηθοποιός.