Ελένη Ψυχούλη: «Υπάρχει παραπληροφόρηση, κατάθλιψη, ενοχές για την εμμηνόπαυση»
Τηλεόραση

Ελένη Ψυχούλη: «Υπάρχει παραπληροφόρηση, κατάθλιψη, ενοχές για την εμμηνόπαυση»

Ελένη Ψυχούλη: «Υπάρχει παραπληροφόρηση, κατάθλιψη, ενοχές για την εμμηνόπαυση»

Μαζί με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη μίλησαν στο Στούντιο 4 για το podcast τους που ασχολείται με θέματα γυναικών ηλικίας 40+

Η Ελένη Ψυχούλη και η Μανίνα Ζουμπουλάκη βρέθηκαν στο Στούντιο 4 και μίλησαν για το εβδομαδιαίο podcast τους με θέματα που αφορούν τις γυναίκες ηλικίας 40+.

«Υπήρχε μία παντοδυναμία της νέας και ωραίας, της νεότητας γενικότερα. Ακόμη και στις διαφημίσεις, αυτό που λένε τα νεανικά κοινά είναι τόσο πίσω γιατί δεν μπορεί να απευθύνεται στον γιο μου που του δίνω εγώ για να ψωνίζει και να μην απευθύνεται σε εμένα».

«Η τρίτη ηλικία δεν είναι τρίτη ηλικία, ζούμε περισσότερο άρα έχουμε μία 20ετια – 30ετία που είναι δημιουργική γόνιμη και δραστήρια».

«Είχα εκπλαγεί ότι υπάρχει παραπληροφόρηση, κατάθλιψη, κλισέ που επαναλαμβάνονται, ενοχές για την εμμηνόπαυση» είπε αρχικά η Ελένη Ψυχούλη.

«Να μην το θεωρείς τέλος, είναι μία καινούρια αρχή. Οτιδήποτε σου συμβαίνει και είναι χαστούκι σε στρέφει από την άλλη πλευρά και βλέπεις και τι είναι και εκεί» σημείωσε η Μανίνα Ζουμπουλάκη.

Όσο για το ποια είναι τα καλά των 40+ η Ελένη Ψυχούλη τα απαρίθμησε: «Έχεις κλείσει κύκλους. Έχεις τελειώσει με το παιδί σου, με μία πρώτη καινούρια, μπορεί να θες να κάνεις μία νέα καριέρα. Δεν πουλάμε τη μούρη μας, πουλάμε τη δουλειά μας. Σε αυτή την ηλικία έχεις απίστευτη αυτοπεποίθηση, εγώ τώρα έχω μόνο βεβαιότητες για αυτά που ξέρω».

Διαβάστε επίσης

Ελένη Ψυχούλη: Οι δραματικές ιστορίες από τις πλημμύρες – «Είναι πλέον αποσκελετωμένοι…»