Έλλη Στάη: «Ήμουν σκληρή και αυστηρή! Πέρασαν αρκετά χρόνια για να ισορροπήσω τη γλυκύτητα…»
Τηλεόραση

Έλλη Στάη: «Ήμουν σκληρή και αυστηρή! Πέρασαν αρκετά χρόνια για να ισορροπήσω τη γλυκύτητα…»

Έλλη Στάη: «Ήμουν σκληρή και αυστηρή! Πέρασαν αρκετά χρόνια για να ισορροπήσω τη γλυκύτητα…»

Ποια εκπομπή δεν ήθελε να κάνει λόγω του ότι ήταν αυτοαναφορική;

Με τη γυναικεία ομορφιά ασχολήθηκε η εκπομπή, Πρωταγωνιστές, με πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης να σπάνε τα χρόνια ταμπού.

Η Έλλη Στάη μιλά για το πόσο η ομορφιά της άνοιγε ή όχι πόρτες στον εργασιακό χώρο αλλά και πώς προσπάθησε να «πετάξει» από πάνω της τον τίτλο της «όμορφης».

«Το να μιμείσαι κάποιον που θα θαυμάζει για αυτό που έχει κάνει είναι απαραίτητο στα πρώτα βήμα. Εγώ είχα πρότυπα ναι! Εγκατέλειψα τη δικηγορία γιατί με “στενεύει” πολύ και ήθελα να γνωρίσω τον κόσμο μέσω της δημοσιογραφίας. Άνοιγαν εύκολα και δύσκολα οι πόρτες. Οι γυναίκες στον Τύπο έκαναν τις γυναικείες στήλες. Στο πολιτικό ρεπορτάζ πάντως δεν έμπαιναν. Η ομορφιά δεν άνοιγε πάντα τις πόρτες. Αν δεν κουβαλάει και εγκέφαλο δεν είναι ποτέ όμορφη. Ανεγκέφαλη ομορφιά δεν υπάρχει! Δεν μπορεί να διαρκέσει. Πόσες φορές έχουμε πει “ωραία μάτια με βλέμμα αγελάδας;”. Η σημερινή εποχή το χαλάει γιατί περνάει από φίλτρο ομοιομορφίας.

Έβλεπα ένα άλμπουμ των σταρ του Χόλυγουντ τη δεκαετία του 50 και έβλεπες τη διαφορετικότητα. Πλέον βλέπεις ίδιες ομορφιές! Η πιο γνωστή εκπομπή που έχω κάνει είναι Με τα μάτια της Έλλης. Δεν την ήθελα, αντιδρούσα! Ήταν η μεγάλη εμμονή του Μίνωα Κυριακού γιατί ήξερε ότι θα καταγραφεί και είχε δίκιο.

Ενοχή δεν κουβαλούσα. Σε αυτό με βοήθησε και ο τρόπος που μεγάλωσα. Μου έλεγαν όταν ήμουν μικρή πόσο όμορφο κοριτσάκι ήμουν και η μάνα μου μού έλεγε “Αυτό θα το έχεις. Κοίτα να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου”. Πέρασαν αρκετά χρόνια για να ισορροπήσω τη γλυκύτητα και της γυναίκας και του χαρακτήρα που είμαι. Ήμουν σκληρή και αυστηρή, το έκανα επίτηδες. Ήταν κάπως σαν άμυνα. Πέρασαν 15-20 χρόνια και η χαλάρωση ήρθε μετά.

Κάθε δεκαετία και αλλάζει έρχεται μια αγωνία για το πόσο θα αλλάξει η εικόνα στον καθρέφτη. Είμαι 70 χρονών! Για τους άντρες δεν έχω κάνει καμία θυσία. Για μένα δεν έχω καμία θυσία, απλώς αυτά που αισθάνθηκα ότι με κάνουν να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Ένα κομμάτι είναι η σωματική άσκηση. Το σώμα μου έχει μάθει να έχει ανάγκη. Δεν κάνω διατροφή, τρώω τα πάντα απλά είμαι λιγόφαγη. Τα μαρούλια δεν μου αρέσουν».

Διαβάστε επίσης

Πέτρος Κουσουλός σε Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη: «Ο πελάτης σας είναι μια κινητή βόμβα!»