Επίθεση στο Ισραήλ: Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν έκκληση για άμεση λήξη των εχθροπραξιών
Τηλεόραση

Επίθεση στο Ισραήλ: Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν έκκληση για άμεση λήξη των εχθροπραξιών

Επίθεση στο Ισραήλ: Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν έκκληση για άμεση λήξη των εχθροπραξιών

Τουλάχιστον 200 οι νεκροί από την επίθεση της Χαμάς και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση σήμερα κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και ομοβροντία ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, περίπου 545 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από την επίθεση της Χαμάς. Επίσης πέντε ένοπλοι παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην πόλη Σντερότ.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ έκανε έκκληση για τον άμεσο τερματισμό της βίας στη Γάζα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Ο Τουρκ δήλωσε σοκαρισμένος από τις πληροφορίες ότι εκατοντάδες ρουκέτες ερίφθησαν σήμερα προς το Ισραήλ και ότι αιχμαλωτίστηκαν ισραηλινοί πολίτες.

“Αυτή η επίθεση έχει φρικτό αντίκτυπο στους ισραηλινούς αμάχους. Οι άμαχοι δεν θα πρέπει ποτέ να είναι στόχος επιθέσεων”.

Ο Τουρκ κάλεσε το Ισραήλ να λάβει προληπτικά μέτρα για να αποφευχθούν θύματα μεταξύ των αμάχων.

“Καλώ για τον άμεσο τερματισμό της βίας και απευθύνομαι προς όλες τις πλευρές και τις σημαντικές χώρες στην περιοχή να αποκλιμακώσουν για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία”, είπε.

Από την πλευρά του, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή Τορ Γουένσλαντ καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις προειδοποιώντας με ανακοίνωσή του: “Αυτός είναι ένας επικίνδυνος γκρεμός και κάνω έκκληση σε όλους να απομακρυνθούν από το χείλος του”. Ο ίδιος κάλεσε για μέγιστη αυτοσυγκράτηση και ζήτησε από όλες τις πλευρές να προστατεύσουν τους αμάχους.