Famagusta – Στέφανος Μιχαήλ: «Δεν με ενδιέφερε ούτε η συμφωνία ούτε ο ρόλος, το θεωρούσα χρέος μου»
Τηλεόραση

Famagusta – Στέφανος Μιχαήλ: «Δεν με ενδιέφερε ούτε η συμφωνία ούτε ο ρόλος, το θεωρούσα χρέος μου»

Famagusta – Στέφανος Μιχαήλ: «Δεν με ενδιέφερε ούτε η συμφωνία ούτε ο ρόλος, το θεωρούσα χρέος μου»

Όσα αποκάλυψε για τον ρόλο του «Θοδωρή» που θα υποδυθεί στην πολυαναμενόμενη σειρά του Mega

Τον Στέφανο Μιχαήλ φιλοξένησε η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή της με τον γνωστό ηθοποιό να μιλά για την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης σειράς Famagusta στην οποία πρωταγωνιστεί και που έρχεται αυτή την Κυριακή στις οθόνες μας.

Μέσα από την πλοκή της σειράς ξυπνάνε δυσάρεστες μνήμες καθώς ξεδιπλώνονται τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Το σίριαλ πέρα από το εξαιρετικό σενάριο που υπάρχει αναδεικνύει και μία πτυχή της Κύπρου που κατ΄εμέ την αφήνουμε να ξεθωριάσει τόσο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα γιατί συνδέεται η Ελλάδα με την Κύπρο. Χάσαμε τη μισή Κύπρο για να επανέλθει η δημοκρατία στην Ελλάδα».

«Μέσα από το σενάριο και τον τρόπο που είναι γραμμένο βγαίνουν προς τα έξω ιστορίες οικογενειών, γυναικών, αιχμαλώτων. Aυτές οι γυναίκες πέρασαν την εισβολή και προσπαθούν να είναι φυσιολογικές γιατί πέρασαν πράγματα που δεν μπορώ να τα περιγράψω».

Τι αποκάλυψε για τον ρόλο του;

«Όταν με πήρε ο Αντρέας να μου μιλήσει για τη σειρά δεν με ενδιέφερε ούτε η συμφωνία ούτε ο ρόλος, το θεωρούσα χρέος μου θα ήθελα να είμαι κομμάτι αυτής της σειράς για ηθικούς λόγους. Δέχτηκα κατευθείαν».

«Υποδύομαι τον Θοδωρή που είναι παντρεμένος με τη Μαριάννα, την κόρη του Ανδρέα και της Χριστίνας (σ.σ. Γιάννης Μπέζος – Κοραλία Καράντη). Μέσα από τα χρόνια γάμου υπάρχει και μία παράλληλη σχέση για τον Θοδωρή. Κάτι είχε χαθεί στο ερωτικό κομμάτι παρόλα αυτά αγαπιούνται. Λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή του Θοδωρή».






Famagusta: Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο;

Αμμόχωστος, καλοκαίρι 1974. Η τουρκική εισβολή σε πλήρη εξέλιξη. Η Χριστίνα με το μωρό της στην αγκαλιά τρέχει πανικόβλητη μέχρι που το ωστικό κύμα μιας βόμβας που σκάει, την ρίχνει κάτω αφήνοντάς την αναίσθητη. Όταν θα ξυπνήσει, το μωρό της θα έχει αρπαχθεί. Έχουν ήδη περάσει 50 χρόνια, όμως εκείνη και ο αγαπημένος της σύζυγος Αντρέας Σέκερης εξακολουθούν να θρηνούν το χαμένο τους παιδί. Είναι ιδιοκτήτες μιας φάρμας και έχουν πια τρία παιδιά. Ζουν την καθημερινότητά τους με έναν αέναο πόνο που δεν σβήνει μέσα τους. Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο, ο Μάικλ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Λευκωσία. Αποχαιρετά τη μητέρα του και έρχεται να γυρίσει μια σειρά ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή στο Νησί της Αφροδίτης. Η έρευνά του θα συμπεριλάβει συνταρακτικές ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν την οδύνη και τον τρόμο ενός πολέμου, που χώρισε στα δυο τις ζωές τους. Θα θελήσει να πάρει συνέντευξη και από την Χριστίνα για την ιστορία της με το χαμένο της παιδί. Όσο αυτά συμβαίνουν, ο άντρας της κόρης της Χριστίνας, της Μαριάννας, ο Θοδωρής, ζει τον δικό του εφιάλτη. Ο φόνος της ερωμένης του και παλιάς φίλης του Μάικλ, θα περιπλέξει τις εξελίξεις στις ζωές των ηρώων.

Διαβάστε επίσης

Famagusta: Ο Στέφανος Μιχαήλ αποκαλύπτει τα πάντα για τον ρόλο του – «Θα βρεθεί σε απόγνωση και…»