Φωτεινή Δάρρα: «Έχω περάσει δύσκολες περιόδους και το παιδί κυριολεκτικά με έσωσε»
Τηλεόραση

Φωτεινή Δάρρα: «Έχω περάσει δύσκολες περιόδους και το παιδί κυριολεκτικά με έσωσε»

Φωτεινή Δάρρα: «Έχω περάσει δύσκολες περιόδους και το παιδί κυριολεκτικά με έσωσε»

Όσα εξομολογήθηκε στην Τζένη Θεωνά και την εκπομπή, Μαμά-δες

Καλεσμένη στην εκπομπή, Μαμά-δες, βρέθηκε η Φωτεινή Δάρρα και μίλησε για την κόρη της, Ρωξάνη, την καλλιτεχνική συνύπαρξη με τον σύζυγό της αλλά και την απώλεια της μητέρας της.

«Προσπαθώ να την κάνω να της αρέσει το γεγονός ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί. Αυτή τη διαφορετικότητα την κάνω να την αγαπήσει και να την αγαπήσει και στους άλλους. Η Ρωξάνη δεν καταλαβαίνει διαφορές στους άλλους. Ότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που μας ξεχωρίζουν. Του χρόνου πάει Γυμνάσιο, δεν έχει πολύ καταλάβει. Πλέον δεν τη διαβάζω, το έχει αναλάβει μόνη της. Τη βοηθάω και εγώ και ο μπαμπάς της. Το έχουμε χωρίσει για να ασχοληθούμε και οι δύο. Εγώ ασχολούμαι με τη γλώσσα και ο μπαμπάς με τα μαθηματικά.

Παιδαγωγικό πέρασα, δεν το τελείωσα. Δεν είμαι προνομιούχα. Συμβουλεύω τα παιδιά γιατί δεν ήταν ωραίο αυτό που έκανα εγώ, να το κάνουν. Δεν ξέρεις γιατί στη ζωή έρχονται αλλιώς τα πράγματα.

Είναι καλλιτέχνης η κόρη μου. Και στο μπουκάλι να κλείσεις τον καλλιτέχνη, θα βγει. Ούτε το ευχόμουν, ούτε το απευχόμουν. Αν θέλει να γίνει, θα είμαι δίπλα της και θα τη βοηθήσουμε σε ό,τι μπορούμε. Ήθελε να ασχοληθεί με το βιολοντσέλο. Την πηγαίναμε σε παραστάσεις και ήταν μια εποχή που με έβλεπε με κλασικές ορχήστρες. Πήγε στο Ωδείο, μόλις είδε το αρμόνιο είπε “δεν μου αρέσει”. Και μετά μπήκαμε στην αίθουσα των εγχόρδων και μόλις βγαίνουμε είπε ότι θέλει να κάνει βιολοντσέλο. Της αρέσει και το απολαμβάνει. Κάνει από 5 χρονών. Τραγουδάει, είναι στη Rosarte.

Υπάρχουν παιδιά που το θαυμάζουν και παιδιά που το αντιμετωπίζουν αρνητικά όλο αυτό. Ότι εμείς παίζουμε με άλλα παιχνίδια και εσύ δεν τρέχεις γρήγορα ή δεν παίζεις μπάλα. Δεν είναι αθλητική και προσπαθεί να προστατεύσει τα χέρια της. Αυτό δημιουργεί μια απόσταση από τα άλλα παιδάκια και την αντιμετωπίζουν με όχι καλή διάθεση. Το έφερα και στο σπίτι. Τη βοήθησε η χορωδία που έκανε και φίλες. Βλέπει παιδιά που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα.

Ο σύζυγός μου αισθάνομαι ότι με φροντίζει. Μου σπάει τα νεύρα στις πρόβες γιατί μου τα λέει όλα. Είμαστε 12 χρόνια ζευγάρι. Η μικρή έγινε πολύ γρήγορα. Δεν το είχα καν προγραμματίσει ή συμφωνήσει. Ήμασταν και οι δύο σε μακροχρόνιες σχέσεις πριν και δεν είχε συμβεί, συνέβη με εμάς. Στην αρχή με τρόμαζε αλλά ήταν και πολύ ωραίο. Αισθανόμουν μια σιγουριά και έπαιρνα μια τεράστια δύναμη».

«Έχω περάσει δύσκολες περιόδους. Περιόδους που δεν ήθελα να βγω, κλείστηκα στον εαυτό μου. Περιόδους που το παιδί με έσωσε! Νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα κλειστεί πολύ άσχημα. Στη δική μας τη δουλειά δέχεσαι και πίκρες που άλλες φορές είναι αναμενόμενες και άλλες άδικο.

Πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί, ήταν συγκεκριμένη μερίδα και το πολεμούσε εξαρχής. Αυτό είναι μπούλινγκ για μένα».

«Το τι είδους μαμά γίνεσαι έχει να κάνει και το τι μαμά είχες. Υπάρχουν περιπτώσεις κοριτσιών, μαμάδων, κοριτσιών που δεν είχαν καλά βιώματα και προσπαθούν να τα αλλάξουν. Εγώ είχα μια δυναμική μαμά, που με έμαθε να πολεμάω για αυτό που πιστεύω. Πήγαινα στο σχολείο και έλεγα “Αυτό ήθελα”. Διεκδικούσα αυτό που ήθελα και αυτό προσπαθώ να το περάσω και στο παιδί μου. Η μαμά μου είχε τρία παιδιά, έκανε δουλειές όλη μέρα. Δύσκολες εποχές, ο πατέρας μου ήταν στη Λιβύη και δούλευε. Ήταν μόνη της, ήταν μάνα και πατέρας.

Εμένα μου φαίνεται τρελό! Εμείς είμαστε πιο αγχωμένοι με τα παιδιά μας. Εμείς μεγαλώσαμε με τον αυτόματο. Είχα πάρει όλη την προσοχή και θετικά και καταπιεστικά. Ήταν στραμμένοι σε εμένα. Ο αδερφός μου έπαιρνε και τον ρόλο του μπαμπά μου κάποια στιγμή, ιδίως στο κομμάτι το μαθησιακό. Είμαστε πολύ δεμένοι».

Διαβάστε επίσης

Κλέλια Ανδριολάτου: «Άμα δεν αρέσει αυτό που ανεβάζω, μην με ακολουθεί. Γιατί να γράψει αυτό το πράγμα;»