Γαλοπούλα γεμιστή με βουτυρένια κρούστα! Ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Τηλεόραση

Γαλοπούλα γεμιστή με βουτυρένια κρούστα! Ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Γαλοπούλα γεμιστή με βουτυρένια κρούστα! Ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Έτσι θα ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας στο εορταστικό τραπέζι!

Το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων πλησιάζει και αν θέλετε να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας, τότε σίγουρα πρέπει να ακολουθήσετε τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου για την πιο νόστιμη γεμιστή γαλοπούλα με την ακόμα πιο νόστιμη βουτυρένια κρούστα της!

Η γνωστή μαγείρισσα, στο Πρωινό Σουσού, μοιράστηκε όλα της τα μυστικά για την πιο ζουμερί γαλοπούλα που σίγουρα δεν θα λείπει από το γεύμα ή το δείπνο σας, αυτές τις εορταστικές ημέρες!

Το μυστικό, όπως είπε η Ντίνα Νικολάου, βρίσκεται στη βουτυρένια κρούστα, την οποία μπορείτε να πετύχετε εύκολα και γρήγορα.Το κόλπο για να πετύχει η συνταγή;

Είναι να τοποθετήσετε την πάστα βουτύρου που θα φτιάξετε, ανάμεσα στο κρέας και του δέρματος της γαλοπούλας!

Υλικά

Γαλοπούλα περίπου 2,5-3 κιλά

Για το ψήσιμο

Χυμό από 3 πορτοκάλια

Χυμό από 3 λεμόνια

100 ml πετιμέζι

100 γρ. βούτερο λιωμένο

30 ml ελαιόλαδο

1/4 κ.γ μπαχάρι

αλάτι/πιπέρι

Για την κρούστα

250γρ βούτυρο μαλακωμένο

Φύλλα από 7-8 κλασάκια θυμάρι φρέσκο

1/4 κ.γρ μπαχάρι σε σκόνη

αλάτι

πιπέρι

Για τη γέμιση

50 γρ βούτυρο

1 κ.σ ελαιόλαδο

200 γρ μοτσαρέλα τριμμένη

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 γρ ρύζι γλασέ

100 ml κρασί κόκκινο

50 γρ κουκουνάρι

50 γρ σταφίδες μαύρες

1/2 κγ κανέλα σκόνη

1/4 κ.γ μπαχάρι σκόνη

αλάτι

πιπέρι

Δείτε τη συνταγή!

Διαβάστε ακόμα

Χοιρινό με δαμάσκηνα: Η πιο νόστιμη συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι