Γιάνης Βαρουφάκης: «Η κόρη μου είναι πειστική στα debates. Δεν τα βγάζω πέρα μαζί της!»
Τηλεόραση

Γιάνης Βαρουφάκης: «Η κόρη μου είναι πειστική στα debates. Δεν τα βγάζω πέρα μαζί της!»

Γιάνης Βαρουφάκης: «Η κόρη μου είναι πειστική στα debates. Δεν τα βγάζω πέρα μαζί της!»

«Στο βιβλίο μου κάνω έναν διάλογο μετά θάνατον με τον πατέρα μου»

Για την κόρη του, Ξένια, αλλά και τον πατέρα του μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Άννα Δρούζα και την εκπομπή, Όσα δε λέμε!

«Έχουμε μεγαλύτερη ιδέα του εαυτού μας ενώ δεν πρέπει. Να νομίζουμε ότι υπάρχει ένας ιερός σκοπός στην ύπαρξή μας. Η θρησκεία και ένα κομμάτι της αθεΐας θεωρούν ότι υπάρχει κάποιος λόγος που δημιουργήθηκε η ανθρώπινη νόηση, ο ανθρώπινος νους και πνεύμα. Για μένα δεν υπάρχει κανένας λόγος. Είναι ένα πανέμορφο, πολύ ευχάριστο ατύχημα της εξελικτικής διαδικασίας. Όλοι ατυχήματα είμαστε! Εγώ την κόρη μου την λέω το “γλυκό μου ατύχημα”. Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει “είμαι το ατύχημά σου;”. Δεν τη βλέπω όσο θα ήθελα αλλά είμαστε πολύ ενωμένοι.

Είναι πολύ πειστική στα debate, δεν τα βγάζω πέρα μαζί της. Δεν έχω κερδίσει ποτέ debate μαζί της. Είμαι και εγώ καλός σε αυτό. Είναι πολύ ισχυρογνώμων, είναι ριζοσπάστρια αλλά όχι με τον δικό μου τρόπο, είναι generation Z. Έχει πάρει και πολύ καλά πράγματα που εγώ δεν έχω. Δεν έχω υπομονή. Έχω μια άποψη που δεν μπορώ να συγκρατήσω. Αυτό που κάνει η Δανάη ή η κόρη μου η Ξένια που το σκέφτονται λίγο, δεν το έχω. Προσπαθώ να αποζημιώσω τον κόσμο γύρω μου αλλάζοντας γνώμη. Μπορεί να πω κάτι πολύ έντονα και μετά από τρία λεπτά να πω “ανοησία είπα”. Συγγνώμη λέω συνέχεια.

Το τελευταίο βιβλίο μου είναι σαν μακρά επιστολή στον πατέρα μου, κάνω έναν διάλογο μετά θάνατον με τον πατέρα μου. Όταν με απειλούσαν με θεούς και δαίμονες, με δαιμονοποίηση, με εξοστρακισμό, σκεφτόμουν “τι μου λένε; Ο άλλος έμεινε 4 χρόνια και δεν υπέγραψε μια δήλωση. Θα υπογράψω εγώ;”. Είναι δυνατόν; Να νομίζει η Λαγκάρντ όταν μου έλεγε “Βρε Γιάνη, έχεις δίκιο. Η πολιτική αυτή δεν είναι καλή για τη χώρα σου αλλά έχουμε βάλει τόσο πολιτικό κεφάλαιο μέσα που για την αξιοπιστία σου και την πολιτική σου καριέρα πρέπει να υπογράψεις”. Και σκεφτόμουν πού να της εξηγώ όταν ο άλλος έχει μείνει 4 χρόνια μέσα; Όποιος είναι συμβιβασμένος και θεωρεί ότι το γάλα στην καρδάρα είναι να είσαι υποτακτικός της χειρότερης φάρας ολιγαρκών της εμφυλίου που έχουν κάνει κακό στη χώρα μας αλλά και τη δική τους, ε αυτός είναι υποτακτικός, αυτά τα μυαλά έχει, αυτά καταλαβαίνει».

Διαβάστε επίσης

Γιάνης Βαρουφάκης: «Ο Τσίπρας έκανε το δημοψήφισμα για να το χάσει. Δεν γίνεται να ανατρέψεις τον λαό και να κυκλοφορείς στους δρόμους»