Γιάννης Στάνκογλου: «Ανακάλυψα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός, όταν…»
Τηλεόραση

Γιάννης Στάνκογλου: «Ανακάλυψα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός, όταν…»

Γιάννης Στάνκογλου: «Ανακάλυψα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός, όταν…»

Τι τον ώθησε να ασχοληθεί με την υποκριτική ενώ αρχικά δεν ήθελε;

Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» βρέθηκε ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος μίλησε για τον ρόλο του στο «Ναυάγιο» ενώ αποκάλυψε τι ήταν αυτό που τον ώθησε να γίνει ηθοποιός.

«Όταν μία σειρά αγαπιέται από το κοινό, αυτό ταυτίζεται και σου κάνει και πλάκα. Και με αυτόν τον ρόλο και τη σειρά (σ.σ.: Το «Ναυάγιο») έχει ταυτιστεί το κοινό, το νιώθω. Ειδικά στην τηλεόραση είναι ακριβώς μετά, που μπορεί να μην ξέρεις τι γίνεται στα επεισόδια. Βγαίνεις και βλέπεις τον τρόπο που σε κοιτά ο κόσμος στον δρόμο», είπε.

Το σκοτεινό παρελθόν του Ιπποκράτη

Ο ηθοποιός φανέρωσε πως στο «Ναυάγιο» υπάρχουν ανατροπές και αλλαγές στους ήρωες, γεγονός που τον… δυσκολεύει να κάνει spoiler όταν τον ρωτάνε. Όσο για τον Ιπποκράτη, τον ρόλο που υποδύεται, είπε:

«Ο Ιπποκράτης έχει ένα σκοτεινό και δύσκολο παρελθόν. Έχει μεγαλώσει πολύ περίεργα με τον πατέρα του, έχει μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα του. Κάποια πράγματα που θα συμβούν θα δείουν γιατί ο χαρακτήρας του είναι αυτός που είναι».

«Είναι απόλαυση να δουλεύεις με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση»

Αναφερόμενος στην τηλεοπτική του συνύπαρξη με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση δήλωσε πως είναι ένας εξαιρετικός άνιρωπος και ηθοποιός, ενώ νιώθει τιμή που δουλεύει μαζί του.

«Το να έχεις έναν παρτενέρ που βλέπεις ότι το μάτι του είναι γεμάτο, ότι θα πει την αλήθεια όσο ακραία και να είναι, όταν δουλεύεις με τέτοιους ανθρώπους είναι απόλαυση και το χαίρεσαι περισσότερο. Νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια», είπε.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το ταλέντο και δεν έχουν σπουδάσει σε δραματική σχολή. Δεν είμαι καχύποπτος στο να παίξω με κάποιον που δεν έχει σπουδάσει σε δραματική σχολή. Εάν δω ότι το έχει, ακόμα καλύτερα. Εάν δω ότι δεν το έχει, θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω».

«Ανακάλυψα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός όταν…»

Ο Γιάννης Στάνκογλου αποκάλυψε στο «Ακόμα δεν είδες τίποτα» πως συνειδητοποίησε πως ήθελε να γίνει ηθοποιός κατά τη διάρκεια του β’ έτους των σπουδών του στη δραματική χολή.

«Ποτέ δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός. Το ανακάλυψα στο β’ έτος της δραματικής σχολής. Αφού είχα μπει αποφάσισα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός. Μπήκα στη δραματική σχολή γιατί έμαθα ότι έκαναν όμορφα θεατρικά παιχνίδια, ασχολούνταν με την ποίηση, το σώμα και τη φωνή τους. Πήγα, ας πούμε, για εκτόνωση» είπε.

«Οι άτυχες στιγμές που είχα δεν με καθόρισαν. Είχα πολύ λίγες δύσκολες συνεργασίες, που είμαι τυχερός σε αυτό. Είμαι συνεργάσιμος άνθρωπος. Είμαι άνθρωπος που μπαίνει στο ρούχο και του άλλου, θέλω να δω πως διαμορφώνομαι κι εγώ. Αυτό νομίζω ότι βοηθά και τον άλλον και διαμορφώνεται ένα καλό κλίμα. Εάν δεν έχει καλό κλίμα στη δουλειά, τότε είναι βαρετή και δεν θέλω να την κάνω έτσι».

«Ο Γιώργος Κιμούλης ήταν εξαιρετικός δάσκαλος, αλλά ήταν το πολύ σοβαρό που όλες οι δραματικές σχολές το περνάνε. Από ένα σημείο και μετά ήθελα να περάσω καλά στη δουλειά μου και όχι να κάνω καραγκιοζιλίκια. Συγκεντρωμένος, αλλά με χιούμορ όταν χρειάζεται», είπε.

Τα παιδιά του

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στα παιδιά του, Φοίβη και Φίλιππο, τονίζοντας πως είναι συνεργάσιμα και μπορεί να κουβεντιάζει μαζί τους, ενώ αποκάλυψε πως έχει καλή σχέση με την πρώη σύζυγό του.

«Προσπαθώ να μιλάω. Είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνείς, να βλέπεις τις ανάγκες των παιδιών σου και να τους οδηγείς, να τους δώσεις το θάρρος να μιλήσουν. Να είμαι και ο μπαμπάς, αλλά και ένας φίλος που θα μπορεί να τους βοηθήσει».

 Διαβάστε επίσης

Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν θα κάνω τίποτα του χρόνου αν δεν κάνω κωμωδία»