Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν θα κάνω τίποτα του χρόνου αν δεν κάνω κωμωδία»
Τηλεόραση

Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν θα κάνω τίποτα του χρόνου αν δεν κάνω κωμωδία»

Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν θα κάνω τίποτα του χρόνου αν δεν κάνω κωμωδία»

Το «παράπονό» του για την κωμωδία, ο ρόλος του Ιπποκράτη στο Ναυάγιο και οι σχέσεις του με τους φίλους του

Καλεσμένος στην εκπομπή, Ελένη, βρέθηκε ο Γιάννης Στάνκογλου και μίλησε τόσο για τον ρόλο του στο Ναυάγιο αλλά και την επιθυμία του να κάνει κωμωδία.

Όλα τα χρόνια της καριέρας του, οι φορές που έχει κάνει κωμωδία ιδίως στην τηλεόραση είναι ελάχιστες αφού οι περισσότεροι τον έχουν στο μυαλό τους για τραγικούς ρόλους.

«Λίγοι φαντάζονται ότι θα κάνω κωμωδία. Του χρόνου δεν πάνε να μου προτείνουν ό,τι θέλουν, μόνο κωμωδία. Άμα δεν κάνω κωμωδία δεν θα κάνω τίποτα του χρόνου.

Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά πόσο καραγκιόζης μπορώ να γίνω. Αν ρωτήσεις τα παιδιά πίσω από τις κάμερες, θα σου πουν τι κωμωδία υπάρχει από πίσω. Είμαι σε μια φάση τις ζωές που παίρνω ανάσες περισσότερο. Μου έχει πάρει 1-2 μήνες να καταλάβω ότι τα βράδια μου είναι ελεύθερα. Μου είναι δύσκολο αλλά βλέπω ότι μέρα με τη μέρα και κάνοντας πράγματα, ανακαλύπτω τι σημαίνει χρόνος. Να βγω την Κυριακή με τα παιδιά μου και να μην σκέφτομαι ότι έχω παράσταση μετά. Και θα κοιμηθώ και θα περάσω ωραία και την επόμενη μέρα θα πάω ξεκούραστος στα γυρίσματα».

Ο σκοτεινός χαρακτήρας του Ιπποκράτη Πανόπουλου

«Φαίνεται ότι ο Ιπποκράτης έχει δει στα μάτια της Ειρήνης έναν χαρακτήρα που θα μπορούσε να ξεκινήσει ξανά τη ζωή του. Και την γυναίκα του που έχει χαθεί την αγαπούσε! Έχει ένα παρελθόν πολύ σκοτεινό και θα δούμε να ξεδιπλώνεται σιγά σιγά και να καταλάβουμε τον χαρακτήρα του. Δεν υπάρχει μόνο καλός άνθρωπος. Έχει και την σκοτεινή του πλευρά. Θα δούμε να κάνει το καλό και είναι ικανός για το πολύ κακό.

Ο ρόλος του Ιπποκράτη μου άρεσε γιατί είναι διττός χαρακτήρας. Έχει απόλυτα το αίσθημα του καθήκοντος, αγαπάει την οικογένειά του, το παιδί του και σιγά σιγά θα δούμε γιατί κάποια πράγματα δεν δέσανε στη ζωή του και δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς!».

«Δεν είναι όλοι έτοιμοι για αυτό»

«Με κάποιους που λέμε “φίλος, κολλητός, αδερφός” μπορεί να μην είναι τα πάντα, αλλά γνωρίζεις πολύ βαθιά στοιχεία και διαμορφώνει την ίδια τη σχέση. Μπορείς να εκτεθείς και να εκτεθεί και αυτός σε σένα. Εκεί κρίνω ποιος είναι καλός φίλος. Που θα βάλει κάτω τα γκάζια και θα πει έκανες μ@#$κία.

Εγώ τα λέω σταράτα. Δεν το κάνω με όλους αλλά με ανθρώπους που αποκτώ σε μια σχέση και μπορώ να έχω αυτού του είδους τη σχέση. Δεν είναι όλοι έτοιμοι για αυτό. Μπορεί να μην είναι και πάντα για καλό. Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να ακούσω. Μπορεί να έρθει ο κολλητός και να μου πει “έκανες αυτό και αυτό” και εγώ έρχομαι και λέω τα δικά μου. Στο τέλος της μέρας κρίνεις και βλέπεις αν μπορείς να πας ένα βήμα μπροστά και μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος».

Διαβάστε επίσης

Το ναυάγιο spoiler: Δολοφόνος ο Ιπποκράτης! Έτσι θα αποκαλυφθεί το έγκλημά του