Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Ήταν πολύ συνειδητή η απόφαση της καταστροφής μου»
Τηλεόραση

Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Ήταν πολύ συνειδητή η απόφαση της καταστροφής μου»

Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Ήταν πολύ συνειδητή η απόφαση της καταστροφής μου»

Όσα είπε για το επόμενο πρότζεκτ που ετοιμάζει

Για την απόφασή του να δοκιμαστεί και ως σκηνοθέτης – παραγωγός, το ψάρεμα και το χούι του με τον καφέ μίλησε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στην εκπομπή, Καλύτερα Αργά.

«Με τον ρυθμό που ζούμε εδώ δεν γίνεται να χαλαρώσεις. Μέσα στη θάλασσα δεν ακούς τίποτα! Πηγαίνω με δύο κολλητούς μου συνήθως. Ο καλύτερος ψαράς είμαι εγώ, χαλαρά. Τη βάρκα την έχω εγώ. Όταν πιάνεις παραπάνω από όσο πρέπει, χρειάζεται να απελευθερώσεις κάποια ψάρια. Πρέπει να έχεις τύχη για να πιάσεις!

Μερικές φορές είμαι προληπτικός. Είχα έναν παππού που δεν άφηνε ποτέ γυναίκα να μπει στη βάρκα. Το όνομα της βάρκας ήταν της εγγονής του αλλά και πάλι δεν ήθελε. Δεν έχω συναντήσει γυναίκες να ψαρεύουν καλά. Η κόρη μου ψαρεύει και μάλιστα καλά, το πάει καλά μέχρι στιγμής. Το είδος ψαρέματος που κάνω εγώ έχει να κάνει και με την τεχνική. Πας με ψεύτικα δολώματα και θες να πείσεις το ψάρι ότι είναι αληθινό για να το πιάσεις. Άπαξ και τσιμπήσει το ψάρι, πρέπει να ξέρεις πώς να το διαχειριστείς. Είναι μια διαδικασία που το μαθαίνεις σιγά σιγά. Δεν λέω ποτέ ψέματα ότι έπιασα μεγάλο ψάρι. Το έχω κακό κάρμα!».

«Το επόμενο πρότζεκτ θα είναι κωμωδία εποχής»

«Δεν υπήρχε καν οικογενειακή ταινία και αυτό γιατί έλεγαν ότι είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Οι Κουραμπιέδες πήγαν πολύ καλά. Το επόμενο πρότζεκτ που ετοιμάζω είναι μια κωμωδία εποχής. Αλλά επειδή είναι αρκετά δύσκολο το πρότζεκτ θα γυριστεί του χρόνου το Πάσχα. Πρέπει να πάρω ένα χωριό του τώρα και να το κάνω του 1940. Έχει πολλά σκηνοθετικά πράγματα. Είναι από τα καλύτερα σενάρια που έχω διαβάσει στην καριέρα μου».

«Μπορώ να χάσω τον έλεγχο για βλακείες»

«Στα επαγγελματικά μου έχω στοχοπροσήλωση, είμαι πιο οργανωμένος. Στα προσωπικά μου είμαι χυμαδιό. Ζω με έναν άνθρωπο που είναι οργανωμένος. Με την Κατερίνα είμαστε η μέρα με την νύχτα. Μου είναι πολύ δύσκολο να οργανώνω πράγματα στην καθημερινότητά μου, θέλω η ζωή να με αιφνιδιάζει.

Πολλές φορές σκεφτόμουν ότι είμαι ηθοποιός, το παλεύω και έβλεπα διάφορα πράγματα σε παραγωγές και έλεγα “γιατί δεν το κάνουν αλλιώς;”. Ξέρω την πλευρά των ηθοποιών, τώρα είμαι από την πλευρά του παραγωγού και μετά από τόσα χρόνια έχω μια σφαιρική αντίληψη ώστε να βγει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Για μένα το “πληρωμή στην ώρα του” είναι κανόνας. Που πλέον έχει καταντήσει τζακ ποτ. Σαν ηθοποιός είχα φάει “κανόνι” από το Παρτάλι που μετά από δικαστήρια και ένα κούρεμα του 60% πήραμε τα χρήματά μας. Είμαι ένα φυσικό πρόσωπο και όχι μια εταιρεία και επειδή είμαι στο θέατρο το βράδυ και κυκλοφορώ, δεν θέλω να σου χρωστάω. Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ζουν όσοι χρωστούν! Μπορεί να είναι χούι αυτό. Κάποτε τα έβαζαν στην τράπεζα και τα “αυγάτιζαν”.

Η μεγαλύτερη επένδυσή μου είναι στο επάγγελμά μου και μεμονωμένα στους Κουραμπιέδες. Ήταν ασφυκτική πίεση γιατί έκανα και τον σκηνοθέτη. Τα πήγα καλά με τον εαυτό μου! Με τον εαυτό μου δεν τσακώνομαι ποτέ, τα έχω καλά! Μπορώ να χάσω τον έλεγχο για βλακείες. Για τα σημαντικά μπορεί να είμαι πολύ ψύχραιμος. Τις προάλλες είχα παραγγείλει καφέ, δεν ήρθε ποτέ και μου γύρισε. Αν δεν πιώ καφέ, μην μου πεις ούτε “καλημέρα”. Δεν είμαι πρωινός τύπος, δεν ξυπνάω ευχάριστα. Μπορεί κάποιος να μου μιλήσει μετά τον καφέ, είναι ψυχολογικό. Αν κόψω τον καφέ, πρέπει να κόψω και το τσιγάρο. Πάνε πακέτο αυτά! Το κάπνισμα το ξεκίνησα στα 22 μου, δεν το είχα από το σχολείο. Ήταν πολύ συνειδητή η απόφαση της καταστροφής μου».

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Με “βίαζαν” και μετά από τα νεύρα μου πετούσα καρέκλες, έβριζα…»