Γιάννης Ζουγανέλης για Βασίλη Καρρά: «Ήταν λαϊκός ποιητής, περίπτωση ανθρώπου»
Τηλεόραση

Γιάννης Ζουγανέλης για Βασίλη Καρρά: «Ήταν λαϊκός ποιητής, περίπτωση ανθρώπου»

Γιάννης Ζουγανέλης για Βασίλη Καρρά: «Ήταν λαϊκός ποιητής, περίπτωση ανθρώπου»

Όταν ο Γιάννης Ζουγανέλης «συνυπήρξε» σε ταινία με τον Βασίλη Καρρά - Τα πλάνα

Ένας άλλος μεγάλος καλλιτέχνης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, μίλησε στις Συνδέσεις της ΕΡΤ1 για τον Βασίλη Καρρά.

Μάλιστα προβλήθηκε απόσπασμα από την ταινία «Ας περιμένουν οι γυναίκες» όπου σε μια χαρακτηριστική σκηνή του Γιάννη Ζουγανέλη ακούγεται ο Βασίλης Καρράς να τραγουδάει το «Μετανιώνω».

«Σας ευχαριστώ που μου δίνετε βήμα να μιλήσω για μια εξέχουσα προσωπικότητα, όπου εμφανιζόταν δημιουργούσε φίλους, είχε τη διάθεση αλληλεγγύης, αγαπούσε τη σοφία του λαού μας, την ασπαζόταν. Ήταν λαϊκός ποιητής. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το μέτρο του, πώς θα κάνει τους ανθρώπους να περάσουν όμορφα και να γλεντήσουν.

Ένας άνθρωπος που είχε τέτοια προσφορά σε θέματα που δεν επικοινώνησε ποτέ.

Γνωριστήκαμε το 1981, παίξαμε σε έναν χώρο κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, η συνεργασία ήταν άψογη. Τότε δεν ήταν ευρέως γνωστός, ήταν στη Θεσσαλονίκη πολύ αγαπητός. Μετά κατέβηκε στην Αθήνα. Επικοινώνησε και με ανθρώπους εκτός Ελλάδος, οι λαοί των Βαλκανίων τον αγάπησαν πολύ.

Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο να είναι συνάδελφος όχι μόνο στην σκηνή αλλά στη διάρκεια της ζωής του…

Το ειδικό βάρος των ανθρώπων πρέπει να το βλέπουμε όσο ζουν. Μετά θάνατον εξιδανικεύονται. Ο Βασίλης ήταν εξαίρεση.  Αγαπούσε τα παιδιά, έβαζε το κεφάλι του να διεκδικήσει πράγματα για αυτά. Περίπτωση ανθρώπου, πιστέψτε με».