Γιώργος Κατσαρός: «Μου κόστισε ο θάνατός του»
Τηλεόραση

Γιώργος Κατσαρός: «Μου κόστισε ο θάνατός του»

Γιώργος Κατσαρός: «Μου κόστισε ο θάνατός του»

Η συγκίνησή του στην εκπομπή, Νύχτα Στάσου

Καλεσμένος στην εκπομπή, Νύχτα Στάσου, βρέθηκε ο Γιώργος Κατσαρός και δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του για τον θάνατο του Πυθαγόρα, με τον οποίο ήταν πολύ καλοί φίλοι.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, δεν ξέρω όμως από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Θα σας πω μόνο πως ξεκίνησε η συνεργασία μας. Στη Σταδίου υπήρχε ένα καφέ που άνηκε στον συνθέτη Νίκυ Γιάκοβλεφ. Εκεί πίναμε τα πρωινά εσπρεσάκι, από τους πρώτους Αθηναίους. Του άρεσε του Πυθαγόρα το καφεδάκι αυτό και είχα κλείσει εγώ να γράψω μουσική τότε στην ταινία το «Κάθαρμα» όπου ο σκηνοθέτης, ο Κώστας Ανδρίτσου μου ζήτησε όπως γινόταν πάντα να ετοιμάσω πριν δυο τραγούδια.

Την ημέρα εκείνη ήταν το πρώτο ραντεβού που έκανα με τον Πυθαγόρα στο καφέ αυτό, γιατί προηγουμένως είχαμε γνωριστεί στο κέντρο Βράχος που είχε έρθει ο Κώστας Καραγιάννης από το Παρίσι και ήταν φίλοι. Παίρνω αμέσως τον Πυθαγόρα και του λέω “μήπως έχεις στην τσάντα σου κανένα τραγούδι για καπεταναίους;”. Μου λέει “έχω ένα τραγούδι”, μου το δίνει, πάω στο σπίτι και το φτιάχνω.

Έτσι ξεκίνησε η πρώτη μας συνεργασία με τον Πυθαγόρα που μετά δεν χωρίσαμε παρά μόνο μας χώρισε ο θάνατος, όπως ξέρουμε όλοι, γιατί έφυγε τόσο νέος. Μου στοίχισε εμένα τουλάχιστον, όπως και σε εσάς βέβαια, πάρα πολύ αυτός ο θάνατος γιατί ήταν το δεξί μου χέρι».

Διαβάστε επίσης

J2US: Σκέτη απόλαυση Σωτήρης και Φειδίας επί σκηνής – «Χαίρεται το μάτι και το αυτί να σας ακούει»