Γιώργος Νταλάρας: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιες δουλειές είναι ντροπή!»
Τηλεόραση

Γιώργος Νταλάρας: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιες δουλειές είναι ντροπή!»

Γιώργος Νταλάρας: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιες δουλειές είναι ντροπή!»

Όσα είπε στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό, Στο Κόκκινο, μετά την «κόντρα» του με τους δημοσιογράφους

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο κόκκινο 105,5 βρέθηκε ο Γιώργος Νταλάρας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον ντόρο που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο καλλιτέχνης προχώρησε σε μια λεκτική «επίθεση» απέναντι στους ρεπόρτερς που τον περίμεναν προχωρώντας σε βαρείς χαρακτηρισμούς.

Αν μη τι άλλο, ήταν κάτι που σχολιάστηκε αρκετά σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές ιδίως σε όσους είχαν στείλει και δικό της ρεπόρτερ.

«Είναι σίγουρο ότι η θέση μου για τα Τέμπη δεν θα παίξει στα κανάλια ή θα παίξει από κάποιους ψαγμένους, αν παίξει. Δεν θα έχει πάντως δυναμική αυτό το πράγμα. Εσείς εδώ και κάποιοι άλλοι σταθμοί αφιερώσατε ένα 15′ για να μιλήσετε για τις μεγάλες διαδηλώσεις, τις αντιφασιστικές, που έγιναν στην Γερμανία. Πες τε μου, σας παρακαλώ πολύ, μια πρωινή εκπομπή που να ασχολήθηκε με αυτό το πράγμα. Αυτά τώρα, λοιπόν, ακόμα και να τα πάρει κανείς, θα τα πάρει ως εξής: Ο Νταλάρας βρήκε πάλι μικρόφωνο και μας τα έριξε όλα.

Γενικά όλες αυτές αυτές οι εκπομπές είναι εκπομπές διασκέδασης και αυτό που λέμε “να ροκανίσουμε λίγο τον χρόνο”. Αυτό είναι αυτές οι εκπομπές. Όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλα τα μέρη της γης. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει μια ελαφρότητα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες τηγανίζουν και πρέπει να φτιάξουν το φαγητό. Λοιπόν, το υπόλοιπο κομμάτι όμως έχει από πίσω έναν άλλο προβληματισμό. Θυμόσαστε τον Τζέρι Σπρίνγκερ, ο οποίος πέθανε πέρυσι. Κάνοντας εδώ μια παρένθεση, ο νεκρός λένε ότι δικαιώνεται αλλά είναι μεγάλος μύθος. Γιατί δικαιώνεται; Με συγχωρείτε, ο Γκέμπελς και ο Χίτλερ δικαιώθηκαν; Δεν το κατάλαβα; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Λέμε πολλές βλακείες στον αέρα χωρίς νόημα.

Η δική μου περίπτωση έχει εισπράξει μεγάλη δίωξη επί δεκαετίες για πολλούς λόγους. Είμαι ένα παιδί που, ενώ ξεκίνησε στα λαϊκά κέντρα, έκλεισε την πόρτα με θόρυβο πίσω. Προσέξτε, εγώ για όλους αυτούς είμαι αχάριστος. Δεν έχουν άδικο αλλά δεν ξέρουν τι επικίνδυνοι ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια. Μπορεί να δούλευαν, οι δουλειές δεν είναι ντροπή αλλά κάποιες δουλειές είναι ντροπή. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, γενικά».

Τι είχε πει ο Γιώργος Νταλάρας στους δημοσιογράφους;

«Ξέρετε για ποιον λόγο είμαστε εδώ; Για τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ξέρετε κάτι για τον Βασίλη Τσιτσάνη; Θα τα πείτε στην εκπομπή σας;

Καλά κάνουν όσοι αντιδρούν και καλά κάνω κι εγώ που λέω τις δικές μου απόψεις. Να ρωτήσω κάτι: αυτό που κάνετε τώρα δεν το βρίσκετε αρκετά γελοίο;

Για καθένα σας προσωπικά αλλά και για τα κανάλια που εκπροσωπείτε;

Δεν είναι δημοσιογραφία αυτό, αγόρι μου. Δεν είναι καλό αυτό που κάνετε. Σε λίγο, αν τα δεις αυτά και δεις τον εαυτό σου, θα ντραπείς. Δεν το κάνουμε αυτό.

Στη βράση δεν κολλάει το σίδερο. Κι εσύ, που είσαι χαριτωμένη, ο μπαμπάς σου ή ο θείος σου θα σου πει ότι είναι ντροπή αυτό που κάνεις. Μην το κάνεις.

Νομίζεις ότι κάνεις τη δουλειά σου. Δουλειά δεν είναι να κάνεις οτιδήποτε όποτε σου τύχει. Δουλειά είναι να κάνετε κάτι με συνέπεια, με ήθος και με αρχές.

Αυτό που κάνετε στερείται αρχών. Εγώ δεν προσβάλλω κανέναν, εγώ λέω τις απόψεις μου. Αν σας προσβάλλουν οι απόψεις μου, να ψαχτείτε.

Εγώ από το 1969 μέχρι σήμερα είμαι ο ίδιος και θα το λέω πάντα».

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Νταλάρας: Η ετεροθαλής αδελφή του τοποθετείται – «Με προσβάλλουν οι απόψεις του…»