Γιώργος Σουξές: «Κάποτε κόντεψα να πνιγώ»
Τηλεόραση

Γιώργος Σουξές: «Κάποτε κόντεψα να πνιγώ»

Γιώργος Σουξές: «Κάποτε κόντεψα να πνιγώ»

Ο ρόλος του παπα-Γρηγόρη στο Ναυάγιο και η δική του ιστορία που γλίτωσε από παρ' ολίγον πνιγμό

Καλεσμένος στην εκπομπή, Ελένη, βρέθηκε ο Γιώργος Σουξές και μιλά για τον ρόλο του ως παπα-Γρηγόρης στη σειρά, Το Ναυάγιο, αλλά και τον δικό του παρ’ ολίγον πνιγμό.

Ο ηθοποιός μιλά για τη δυσκολία του ρόλου του αφού υποδύεται έναν παπά που έρχεται αντιμέτωπος με τον γιο του που διαπράττει έγκλημα.

Πώς το διαχειρίζεται;

«Η διαφορά είναι ότι ο άλλος ενόχλησε μια κοπέλα στο καφενείο και ο γιος μου του είπε ότι δεν είναι σωστό.

Δεν τον σκότωσε επίτηδες αλλά αμυνόμενος.

Δύσκολα θα το διαχειριστώ και θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος.

Το λέει και σε κάποιες σκηνές, ότι μπήκε η μεγαλύτερη αμαρτία του κόσμου.

Και το πιο δύσκολο στο ρόλο μου είναι αυτό. Ότι πρέπει να κάνω έναν παπά που πραγματικά πιστεύει στον Θεό και του δημιουργεί άγχος και βάρος. Δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί».

«Εγώ κάποτε κόντεψα να πνιγώ. Εγώ, τα αδέρφια μου και ένας ξάδερφός μου πήραμε ένα ποδήλατο θαλάσσης. Ο ξαδερφός μου δεν ήξερε κολύμπι και πήδηξε στα βαθιά.

Εγώ πήγα να τον σώσω. Πήδηξε ο πατέρας μου και τα αδέρφια μου δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν το ποδήλατο. Πνιγόμασταν εναλλάξ.

Μετά ήρθε μια βάρκα και μας έσωσε! Ένιωσα ότι ζω όταν έβαλα την πρώτη μου μπουκιά».

Η υπόθεση της σειράς

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το ναυάγιο του οχηματαγωγού «Ηράκλειον», που βυθίστηκε το 1966 στα ανοιχτά της βραχονησίδας Φαλκονέρα και τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, στο μοιραίο αυτό ταξίδι. Κεντρικές ηρωίδες είναι η Ειρήνη και η εγγονή της, η Άρτεμις. Η Ειρήνη με τον σύζυγό της Απόστολο ξεκίνησαν με το πλοίο «Ηράκλειον» από τα Κύθηρα για τα Χανιά και από εκεί για την Aθήνα και στη συνέχεια για το Παρίσι ως μετανάστες.

Στο ναυάγιο, ωστόσο, που έγινε πάλεψαν για τη ζωή τους… Τα χρόνια πέρασαν και τρεις ημέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, η Άρτεμις ανακαλύπτει τυχαία μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Καθώς διαβάζει για το ναυάγιο του «Ηράκλειον», αντικρίζει τη φωτογραφία μιας γυναίκας που της θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Χωρίς να το γνωρίζει, κρατάει στα χέρια της ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Σουξές: Ξέσπασε σε κλάματα ο ηθοποιός