Γωγώ Καρτσάνα: «Πήγα να κάνω φυσικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο αλλά δεν…»
Τηλεόραση

Γωγώ Καρτσάνα: «Πήγα να κάνω φυσικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο αλλά δεν…»

Γωγώ Καρτσάνα: «Πήγα να κάνω φυσικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο αλλά δεν…»

Όσα είπε για την ημέρα της γέννησης του γιου της

Στην εκπομπή, Μπαμπάδες, βρέθηκε η Γωγώ Καρτσάνα και μίλησε για την γνωριμία με τον άντρα της, την αγάπη που έχει στον γιο της αλλά και τη στιγμή του τοκετού της.

«Το μαγικό πράγμα που συνέβη ήταν στον τοκετό που ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ζούσα το τώρα και όλο μου το είναι ήταν εκεί και μετά ακολούθησε. Ο μικρός με έφερε πιο πολύ στο τώρα με συνέπεια να νιώθω μεγαλύτερη ευτυχία γιατί απολαμβάνω τη στιγμή. Και μου έδωσε παραπάνω υπομονή και ψυχραιμία. Ο γιος μου είναι πολύ χαρούμενο παιδί και όταν χαμογελάει φωτίζει το σύμπαν και δεν θέλω να το χάσει αυτό. Αγχώνομαι για θέματα υγείας πάρα πολύ. Όταν γεννήθηκε οι φόβοι και οι αρνητικές σκέψεις ήταν γύρω από αυτό. Σε κάθε τι έβλεπα “εικόνες”. Είναι αυτή η ευθύνη και δεν μπορεί να μην έρχονται φόβοι για το τι επρόκειτο να συμβεί. Το να συμμετέχουμε και οι δύο σε θέματα του παιδιού και του σπιτιού είναι σημαντικό για τη γυναίκα».

«Πήγα να κάνω φυσικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο αλλά δεν τα κατάφερα. Ο πόνος ήταν απερίγραπτος! Επειδή δεν ένιωθα το σώμα, έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένη στο πώς σπρώχνω. Όλη αυτή η συγκέντρωση και οι ανάσες με οδήγησε στο να είμαι 100% εκεί και να το ζήσω αυτό. Μόλις βγήκε ο Κωνσταντίνος ήμουν σοκαρισμένη για δύο μήνες. Προσπαθούσα να καταλάβω τι γίνεται και μετά έρχονταν τα συναισθήματα. Προς το τέλος υπήρχε ανησυχία για το τι θα γίνει γιατί ήταν 4,5 κιλά το παιδί. Ο Γιώργος ήταν πολύ αγχωμένος, εγώ πιο ήρεμη αλλά και οι δυο πολύ σοκαρισμένοι. Επειδή νιώθω τόσο μεγάλη ευθύνη και όλες οι φοβίες έχουν έρθει, δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω για δεύτερο παιδί. Θυμάμαι όταν περπάτησε την πρώτη φορά και έκλαιγα. Ήμασταν στο δωμάτιο και κάτι έφτιαχνα με τα ρούχα και πιάνει το βλέμμα μου δύο βηματάκια. Και μετά ήμασταν στην κουζίνα και έκανε βηματάκια και εγώ έκλαιγα. Αυτός χαιρόταν που περπατούσε».

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Καραμίχος: «Έχω σταματήσει γύρισμα γιατί ήταν απλήρωτο το συνεργείο»