Ημέρα των Ευχαριστιών: Πώς γιόρτασαν οι Έλληνες ομογενείς στη Νέα Υόρκη;
Τηλεόραση

Ημέρα των Ευχαριστιών: Πώς γιόρτασαν οι Έλληνες ομογενείς στη Νέα Υόρκη;

Ημέρα των Ευχαριστιών: Πώς γιόρτασαν οι Έλληνες ομογενείς στη Νέα Υόρκη;

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ από ελληνικό εστιατόριο στο Μεγάλο Μήλο

Η Ημέρα των Ευχαριστιών γιορτάζεται σημερα στις ΗΠΑ και παράδοση είναι το ψήσιμο γαλοπούλας. Το ΕΡΤ news έκανε live συνδεση με ένα ελληνικό εστιατόριο στην Νέα Υόρκη που δεν κλείνει ποτέ. Ο Δημήτρης Τσίρκος, ιδιοκτητης του εστιατορίου δεύτερης γενιάς μετέφερε το κλίμα στο ελληνικό τραπέζι.

«Σήμερα ήταν η ημέρα των Ευχαριστιών, ο κόσμος έχει φάει χιλιάδες γαλοπούλες. Σήμερα στο εστιατόριο πουλήθηκαν 850 μερίδες γαλοπούλας που σερβιρίστηκαν μέσα στο μαγαζί και πάνω από 1.500 που σερβιρίστηκαν στο αεροδρόμιο που βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο» ανέφερε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Buccaneer Δημήτρης Τσίρκας.

«Εμείς εδώ η παρέα των Ελλήνων φάγαμε το μεσημέρι γαλοπούλα μετά το γυρίσαμε στα καλαμαράκια και για βράδυ παιδάκια. Το εστιατόριο άνοιξε το 1975 και λειτουργεί ανελλιπώς 24ώρου βάσεως. Εγώ είμαι δεύτερης γενιάς μετανάστης, το εστιατόριο δεν το είχε ο πατέρας μου αλλά Έλληνες συνέταιροι. Εγώ είμαι μετανάστης του 1985. Κατάγομαι από το λιβάδι Ελασσόνος, το πλακοχώρι, εκεί μεγάλωσα και έπειτα ήρθα Νέα Υόρκη».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή: