Ισραήλ – Επιζήσασα Ολοκαυτώματος: «Οι ηγέτες μάς πηγαίνουν προς πόλεμο»
Τηλεόραση

Ισραήλ – Επιζήσασα Ολοκαυτώματος: «Οι ηγέτες μάς πηγαίνουν προς πόλεμο»

Ισραήλ – Επιζήσασα Ολοκαυτώματος: «Οι ηγέτες μάς πηγαίνουν προς πόλεμο»

«Πιστεύω ότι ο Εβραίος είναι στόχος»

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη στη Λωρίδα της Γάζας, με τους νεκρούς ολοένα να αυξάνονται.

Στην Ευρώπη έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται επιθέσεις από ανθρώπους που φωνάζουν «Αλλαχού Ακμπάρ» και μεταξύ άλλων σημαδεύουν και σπίτια Εβραίων.

Κάτι που ξυπνά μνήμες από το παρελθόν, όταν οι Εβραίοι αναγκάστηκαν να βρεθούν στο Άουσβιτς και να βασανιστούν και να πεθάνουν από τα χέρια των Γερμανών.

Η Λόλα Έιντζελ, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, μιλά στο ERTNEWS για το πώς βλέπει την κατάσταση μιας και οι Εβραίοι είναι ξανά στόχος.

«Είναι λυπηρό, φοβερά λυπηρό. Και οι ηγέτες μάς πηγαίνουν προς πόλεμο και με φοβίζει αφάνταστα. Φοβάμαι, ανησυχώ γιατί ή θα τελειώσει στα ξαφνικά, θα δουν ότι δεν μπορούν πια να πολεμούν και θα σταματήσουν. Ή θα γίνει πόλεμος που δεν θα πολεμούν Εβραίοι με Μουσουλμάνους αλλά όλη η υφήλιος. Έχω μια ανασφάλεια, το δεν ξέρω τι θα ξημερώσει και για τους μεν και για τους δεν.

Όταν είδα τη Shani Louk μου ήρθε να ουρλιάξω. Η εικόνα αυτή που ασελγούσαν πάνω της ήταν απαράδεκτο, βάναυσο, κακό! Πιστεύω ότι ο Εβραίος είναι στόχος και αργότερα θα είναι ο Γάλλος, ο Γερμανός. Η Ευρώπη είναι γεμάτη Μουσουλμάνους που τον άπιστο τον σκοτώνουν. Ανησυχώ το τι θα γίνει στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης

Ισραήλ: Τρόμος για το συνεργείο του Mega – Ρουκέτα έσκασε μόλις 10 μέτρα μακριά του