Καθαρά Δευτέρα: Η πιο εύκολη, γρήγορη, χειροποίητη και άζυμη λαγάνα
Τηλεόραση

Καθαρά Δευτέρα: Η πιο εύκολη, γρήγορη, χειροποίητη και άζυμη λαγάνα

Καθαρά Δευτέρα: Η πιο εύκολη, γρήγορη, χειροποίητη και άζυμη λαγάνα

Η συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα

Ο Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει άζυμη λαγάνα και σας δείχνει πώς μπορείτε σε λίγα λεπτά να έχετε έτοιμο ένα μοναδικό ζυμάρι για ψήσιμο. Βάλτε την Καθαρά Δευτέρα τη δική σας, χειροποίητη λαγάνα στο τραπέζι σας για να συνοδεύσει τα σαρακοστιανά σας εδέσματα.

Μαγικό συστατικό το ταχίνι.

Θα χρειαστείτε:

400 ml νερό

100 γρ. ταχίνι

2κ.γ. αλάτι

700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Ανακατεύετε καλά τα τρία πρώτα υλικά, προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε.

Με πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε σχήμα λαγάνας.

Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στους 175 βαθμούς στον φούρνο για 50 λεπτά.