Κως – Μητέρα Αναστάζια: «Σε καμία περίπτωση δεν ήταν συνοδός – Η Αστυνομία δεν αντέδρασε άμεσα»
Τηλεόραση

Κως – Μητέρα Αναστάζια: «Σε καμία περίπτωση δεν ήταν συνοδός – Η Αστυνομία δεν αντέδρασε άμεσα»

Κως – Μητέρα Αναστάζια: «Σε καμία περίπτωση δεν ήταν συνοδός – Η Αστυνομία δεν αντέδρασε άμεσα»

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας άφησε αιχμές κατά της ΕΛ.ΑΣ.

Στην Πολωνία έχει επιστρέψει η μητέρα της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα που δολοφονήθηκε στην Κω. Από εκεί μίλησε αποκλειστικά στο Live News και μάλιστα άφησε αιχμές για ολιγωρία των ελληνικών Αρχών στην υπόθεση.

«Δεν ξέρω τι να πω, δεν έχω παιδί πλέον. Το παιδί μου βιάστηκε με βίαιο τρόπο. Πώς μπορεί κανείς να αισθάνεται;

Την ημέρα της εξαφάνισης μιλήσαμε τελευταία φόρα στις 18.00 η ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) για προσωπικά θέματα.

Ήταν στεναχωρημένη λόγω του καψίματος στο χέρι και μου έδειξε το έγκαυμα, μου είπε ότι βάζει αλοιφές

Ο σύντροφός της με πήρε τηλέφωνο, ότι έχει μια ανησυχία γιατί δεν απαντάει, και μου είπε την τοποθεσία που είναι. Το πρωί, που το δήλωσε στην αστυνομία της Κω, το τηλέφωνο δεν χτυπούσε.

Από τότε ξεκινήσαμε να το δηλώνουμε παντού, στις πρεσβείες, όπου ήταν δυνατόν.

Η Αστυνομία δεν αντέδρασε άμεσα. Αυτό ήταν δηλωμένο στην αστυνομία μετά από μία ώρα. Τη νύχτα που την παίρναμε τηλέφωνο εγώ και ο σύντροφός της, το τηλέφωνο χτυπούσε».

Πιστεύω ότι αν δεν ήταν ο σύντροφός της, την κόρη ποτέ δε θα την έβρισκαν. Αυτός το δήλωσε μετά από μία ώρα από την εξαφάνιση. Αυτός έδωσε στην αστυνομία screenshot. Screenshot με την τοποθεσία της κόρης μου και αυτά τα παρέδωσε στην αστυνομία. Είναι υπό την παρακολούθηση ψυχολόγου.

Δεν ξέρω πώς η κόρη μου βρέθηκε σε αυτήν την παρέα. Μπορεί να της έβαλαν κάτι (σ.σ. στο ποτό), δεν ξέρω γιατί πήγε μαζί τους. Ό,τι ξέρω, το ξέρω από την τηλεόραση».

«Δεν ήταν συνοδός»

Η μητέρα της κοπέλας εμφανίστηκε ενοχλημένη για τα όσα ακούστηκαν για την κόρη της.

«Μπροστά μου δεν κάπνισε ποτέ, γιατί ούτε κανονικό τσιγάρο δεν έκανε. Η κόρη μου δεν ξέρω τι μπορεί να έχει κάνει γιατί ήταν συχνά σε ταξίδια. Γι’ αυτό δεν ξέρω τι κάπνιζε και τι δεν κάπνιζε.

Σε αυτό το site η Αναστάζια ήταν όταν ήταν 20 χρόνων περίπου. Σαν κορίτσι έβγαζε το χαρτζιλίκι της σε διαφήμιση προϊόντων, στα σουπερμάρκετ, παγωτά, νερά και τα λοιπά. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν συνοδός.

Αποκλείεται, επειδή ξέρω την κόρη μου, ποτέ δε θα είχε ερωτική επαφή με κανέναν. Δεν ξέρω τι της έκαναν, πάντως η κόρη μου αμυνόταν, γιατί ήταν δαρμένη. Ίσως αν δεν έβαζε αντίσταση, να ζούσε. Επειδή η κόρη μου σίγουρα δε θα είχε αυτοβούλως ερωτική επαφή ούτε με τον Ευρωπαίο, ούτε με τον Μπαγκλεσιανό. Με κανέναν 1.000% ».

«Κανένας δεν μου έδωσε το δαχτυλίδι της»

«Δε μου έφτανε αυτό, ήθελα να δω κάτι που ανήκει στην κόρη μου. Εγώ η ίδια τους είπα ότι η κόρη μου είχε δαχτυλίδι και όταν τους το είπα, μετά από μία ώρα, μου απάντησαν ότι υπάρχει δαχτυλίδι. Κανένας όμως δεν μου το έδωσε. Παρακαλώ να το τονίσετε».

Για εκείνη, καμία ποινή δεν πρόκειται να απαλύνει τον αβάσταχτο πόνο της.

«Δεν ξέρω, ποινή θανάτου και λίγο είναι. Όπως τα παλιά χρόνια για την κλοπή έκοβαν το χέρι, μπορεί αυτός να πάει στη φυλακή και να ζήσει, αλλά αυτό που έκανε με το παιδί και με τέτοιον φρικιαστικό τρόπο… Δεν ξέρω τι να πω, αν ήταν προγραμματισμένο, στημένο ή όχι, δεν ξέρω».