Κουραμπιέδες: Μπες στο κλίμα των Χριστουγέννων με τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη
Τηλεόραση

Κουραμπιέδες: Μπες στο κλίμα των Χριστουγέννων με τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Κουραμπιέδες: Μπες στο κλίμα των Χριστουγέννων με τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Δες αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής

Οι κουραμπιέδες μπορεί να ανήκουν στα «μπελαλίδικα» γλυκά προς εκτέλεση, όμως, ο Δημήτρης Μακρυνιώτης φροντίζει να δείχνει με τον πιο εύκολο τρόπο πώς θα τα φτιάξεις!

Τα Χριστούγεννα έρχονται σιγά σιγά και ήδη αν όχι όλοι, οι περισσότεροι, έχουν μπει στο κλίμα των εορτών.

Οπότε το πρώτο πράγμα που θες να γευτείς είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες!

Δες αναλυτικά τα υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 ml σησαμέλαιο ή σπορέλαιο
  • 50 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 20 ml κονιάκ
  • 2 κρόκους μεσαίων αβγών
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από ένα βιολογικό πορτοκάλι ακέρωτο

Για το γαρνίρισμα:

  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ανθόνερο ή ροδόνερο

Δες αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Μελομακάρονα: Λαχταριστή και εύκολη συνταγή από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη