Κριθαράκι με γαρίδες, μία πανδαισία στο πιάτο σου στο άψε σβήσε
Τηλεόραση

Κριθαράκι με γαρίδες, μία πανδαισία στο πιάτο σου στο άψε σβήσε

Κριθαράκι με γαρίδες, μία πανδαισία στο πιάτο σου στο άψε σβήσε

Εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή

Είναι καλοκαίρι, έξω σκάει ο τζίτζικας και το στομάχι βαράει ταμπούρλο από την πείνα…

Και επειδή δεν αντέχεις άλλο junk food ψάχνεις στο Google εύκολες συνταγές χωρίς πολλά πολλά που θα σε χορτάσουν και δεν θα αδειάσουν και την τσέπη σου.

Ο food blogger Τάσος Αντωνίου μερίμνησε για κάτι τέτοιες περιστάσεις και στην εκπομπή «Alpha τώρα» ετοίμασε λαχταριστές γαρίδες με κριθαράκι που θα τις φας και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις οδηγίες του στο παρακάτω βίντεο και θα το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι!

Θα χρειαστείς:

2 κ.σ. ελαιόλαδο (2 tbsp olive oil)
1/2 κρεμμύδι (1/2 onion)
1 σκελίδα σκόρδο (1 garlic clove)
400 γρ. ντομάτα κονκασέ (400 g. tinned tomato)
Αλάτι και φρέσκο πιπέρι (Salt and fresh pepper)
300 γρ. κριθαράκι (300 g. orzo)
600 ml ζωμός λαχανικών (600 ml vegetable stock)
Ξύσμα λεμονιού (Zest of a lemon)
Χυμός λεμονιού (Lemon juice)
200 γρ. γαρίδες (200 g. shrimp)
Μαϊντανός (Parsley)