Διονύσης Ατζαράκης: «Το politically correct δεν μου αρέσει σαν όρος. Έχει φτάσει να έχει αρνητική χροιά και…»
Late night shows

Διονύσης Ατζαράκης: «Το politically correct δεν μου αρέσει σαν όρος. Έχει φτάσει να έχει αρνητική χροιά και…»

Διονύσης Ατζαράκης: «Το politically correct δεν μου αρέσει σαν όρος. Έχει φτάσει να έχει αρνητική χροιά και…»

Όσα είπε στο Night Out

Καλεσμένος στο Night Out βρέθηκε ο Διονύσης Ατζαράκης και μίλησε για την σάτιρα, το βίντεο με τον Στέφανο Κασσελάκη που έγινε viral αλλά και την συνέντευξή του με την Χαρούλα Αλεξίου.

«Μου αρέσει το χιούμορ οπότε αναπόφευκτα το ενσωματώνω και στην προσωπική μου ζωή. Ελπίζω όχι σε τρομακτικό βαθμό. Θα σοβαρευτώ κιόλας αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που θα χρησιμοποιήσω το χιούμορ για να ελαφρύνω μια κατάσταση. Μου έχουν πει ότι δεν έχω χιούμορ! Πρέπει να φιλτράρεις από ποιον έρχεται η κριτική. Βοηθάει η κριτική να βελτιωθούμε αλλά οι άνθρωποι συνήθως λένε βλακείες.

Με εμπνέουν τα πάντα για να κάνω βίντεο. Πολύ συχνά παίρνω ερεθίσματα από το τι συμβαίνει γύρω μου. Είχα κάνει πριν από χρόνια βίντεο για τους παρκαδόρους στα πλοία και λέω ας το κάνω αφού το βιώνουμε όλοι.

Ένιωθα από την αρχή που εμφανίστηκε ο Κασσελάκης ότι κάτι υπάρχει εδώ να γίνει. Στην αρχή δεν ήταν καλό timing για να μην φαίνεται ότι παίρνω θέση. Μετά που τα μίντια τον ακολουθούσαν παντού από το πώς πίνει τον καφέ του μέχρι τι προπονήσεις κάνει, λέω εδώ είμαστε. Μάζεψα πολλά πράγματα από δηλώσεις και ενσταντανέ από δημοσιογράφους. Τα μάζεψα όλα αυτά και είπα κάτι έχουμε εδώ. Είχε να κάνει περισσότερο με την περσόνα του στα μίντια.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το πόσο αδιανόητα κουλ ήταν η Χαρούλα Αλεξίου. Είχε έρθει να μας δει σε ένα stand up και την επόμενη μέρα με πήρε ο γιος της ότι επειδή θα βγάλει τον δίσκο, να κάνουμε κάτι σαν άτυπο πρόμο. Και του είπα ότι το μόνο που θα είχε νόημα θα ήταν να της πάρω συνέντευξη αλλά φουλ αστείο, σαν σκερτσάκι. Γράφω ένα πρώτο draft και μετά ένα δεύτερο γιατί στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός. Είναι πολύ καλή ηθοποιός!

Το politically correct δεν μου αρέσει σαν όρος. Μόλις το πεις έχουμε φτιάξει δύο στρατόπεδα. Αυτοί που είναι υπέρ και αυτοί που είναι πολέμιοι. Έχει φτάσει να έχει αρνητική χροιά οπότε νιώθω υπεύθυνος για όσα λέω. Αυτός που σατιρίζεται είναι στην εξουσία; Έχει διαφορά να σατιρίζεις αυτούς που είναι πάνω κι αυτούς που είναι κάτω. Πολύ συχνά παρεξηγούνται άνθρωποι εκ μέρους άλλων ανθρώπων και αυτό έχει φτάσει να είναι ειλικρινές. Θέλει μέτρο, θέλει και από τις δύο πλευρές μια ψυχραιμία κι αυτό που βλέπεις να το κρίνεις για αυτό που είναι και όχι να απομονώσεις λέξεις. Θέλει μια χρυσή τομή να βρεθεί. Στο τέλος της ημέρας κάνω κωμωδία. Αν κάποιοι πρέπει να στεναχωρηθούν ας γίνει αρκεί να είναι αυτοί που πάνε γυρεύοντας».

Διαβάστε επίσης

Διονύσης Ατζαράκης: Η αιχμηρή σάτιρα στην υπόθεση του Κολωνού – «Σαν μέντορας της λέει “αφού θες να εκδίδεσαι θα σε βοηθήσω”»