Τάσος Σοφρωνίου: «Η κριτική που ακούω από ανθρώπους της τηλεόρασης για το GNTΜ είναι ανεύθυνη, μου δείχνει απελπισία»
Late night shows

Τάσος Σοφρωνίου: «Η κριτική που ακούω από ανθρώπους της τηλεόρασης για το GNTΜ είναι ανεύθυνη, μου δείχνει απελπισία»

Τάσος Σοφρωνίου: «Η κριτική που ακούω από ανθρώπους της τηλεόρασης για το GNTΜ είναι ανεύθυνη, μου δείχνει απελπισία»

Ο πολυπράγμων σχεδιαστής μόδας και κριτής του GNTM βρέθηκε στο The 2night Show

Ο Τάσος Σοφρωνίου, το new entry στο φετινό GNTM, βρέθηκε στην παρέα του Γρηγόρη Αρβαούτογλου και μίλησε για την απόφασή του να συμμετέχει στο ριάλιτι αλλά και για τη λαμπερή καριέρα του στον χώρο της μόδας.

«Με πήρε η Βίκυ ένα τηλέφωνο μου είπε ότι υπάρχει μία περίπτωση να σε θέλουμε. Μιλήσαμε, τα βρήκαμε, χάρηκα πάρα πολύ που αλλάζει το φορμάτ».

«Είμαστε τόσο διαφορετικοί σαν άνθρωποι στην κριτική επιτροπή. Διαφωνούμε πραγματικά, γινόμαστε “μπίλιες”, μετά τα βρίσκουμε και είμαστε κουλ, άλλες φορές το κρατάμε λίγο περισσότερο» είπε αρχικά.

Ο εκρηκτικός κριτής του «GNTM» μίλησε για τη ζωή του στο Παρίσι, τη συνεργασία του με την Isabella Blow της Αμερικανικής Vogue, αλλά και την  πορεία του ως καθηγητής μόδας στη Φλωρεντία και το Παρίσι.

«Έφυγα γιατί στα 25 είχα κατακτήσει όλα μου τα όνειρα. Ξεκίνησα να δουλεύω στη μόδα από 14 ετών. ‘Ημουν φιλόδοξος και εργατικός. Στα 22 έγινα fashion editor σε περιοδικό.Στα 25 μου βρέθηκα στη Μύκονο και ήρθε η Σοφία η Κοκοσαλάκη και μου είπε να πάω στο Λονδίνο. Έφτασα εκεί το 1995 που ήταν  μία κομβική χρονιά γιατί το Λονδίνο ξαναμπήκε δυναμικά στον χώρο της μόδας και δούλεψα με τη μεγαλύτερη editor της Vogue, την Isabella Blow».

«Οι γονείς πρέπει να ακούνε το ένστικτο των παιδιών τους. Εγώ από μικρός είχα μία κλίση προς την αισθητική, η εικόνα και η ομορφιά. Επειδή είμαι ανταγωνιστικός έμαθα σε 2 χρόνια αγγλικά και στα 14 ξεκοκάλιζα την αμερικανική Vogue, ήξερα τα πάντα σχεδιαστές, μοντέλα. Η μητέρα μου στα 14 μου είχε έναν γιο που έβγαζε τα δικά του λεφτά» ανέφερε στη συνέχεια.

Με τον πατέρα του δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις. Δοκίμασαν στα 32 του να έρθουν σε επαφή αλλά δεν οδήγησε πουθενά.

«Με τον πατέρα μου χώρισαν στα 80s και τότε για μια γυναίκα που χώριζε υπήρχε ένα στίγμα. Με τον πατέρα μου δεν είχαμε ιδιαίτερη σχέση γιατί εκείνος ήταν άλλης λογικής, άλλου πολιτικού φρονήματος και δεν τα βρήκαμε. Πιστεύω ότι η δουλειά ενός πατέρα, ακόμα και όταν δεν είναι με την μητέρα του παιδιού του, είναι να βρίσκεται εκεί και να είναι σούζα. Όταν όμως έχεις μια μητέρα η οποία στέκεται σαν πατέρας και σαν μητέρα, σχεδόν η απουσία του πατέρα είναι αόρατη. Δεν ένιωσα ποτέ ότι μου λείπει στο 100%. Κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να τα βρούμε, όταν ήμουν 32, δεν τα βρήκαμε και τελείωσε».

Για τις μεγάλες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο νέος κύκλος του GNTM απάντησε:

«Το μόνο που ακούω είναι ότι κάνουμε bullying αλλά το ποιος είμαι ότι έχω κάνει 6 καριέρες, είμαι σχεδιαστής, καθηγητής, παρουσιαστής,διδάσκω νέα ταλέντα στα αγγλικά, κανείς δεν το λέει».

«Η αρνητική κριτική μ΄αρέσει αλλά για να είναι σωστή πρέπει να έχει επιχειρήματα. Όταν δεν έχω επιχειρήματα αλλά απλά γαβγίζω λέγεται καφρίλα. Η καφρίλα δεν είναι χαρακτηριστικό της Ελλάδας».

«Η κριτική που ακούω τώρα δεν έχει βάση. Ακούω μία κριτική από ανθρώπους της τηλεόρασης που είναι πάρα πολύ ανεύθυνη, μου δείχνει απελπισία και μικροπρέπεια. Δεν μπορείς να κατηγορείς μία εκπομπή ότι κάνει bullying, αυτό δεν είναι πλάκα, αυτά είναι ποινικά αδικήματα».

Θα ήθελε να γίνει πατέρας κάποια στιγμή στο μέλλον;