Το… σεμινάριο εύκολων συνταγών που δεν απαιτούν κόπο αλλά τρόπο συνεχίζεται και σειρά έχει ένα γευστικό έδεσμα που θα σου λύσει τα χέρια, ιδανικό για πρωινό και για κυρίως πιάτο.
Εύκολη ζαμπονοκασερότυπα χωρίς φύλλο, αλλά με τορτίγιες στον φούρνο, και μόλις λίγα ακόμη υλικά!
Υλικά
10-12 τορτίγιες
3 αυγά
200 ml γάλα (1 κούπα)
150 γρ ζαμπόν
200 γρ μοτσαρέλα
1 κτγ αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός
Μοτσαρέλα για πασπάλισμα
Ταψί 20×30
Εκτέλεση
Διπλώνουμε τις τορτίγιες σαν ακορντεόν και τις τοποθετούμε σε ταψί 20×30. Τρίβουμε το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα.
Ανοίγουμε τις τορτίγιες στο ταψί και διανέμουμε το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα.
Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις τορτίγιες. Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 190°C για 40-45 λεπτά.
Κόβουμε και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!
@livekitchen Κανε 1 Like και άσε μια ❤️Αν θέλεις κι άλλες τέτοιες εύκολες συνταγές? Did you know that with just a few tortillas and a few more ingredients, you can make the quickest and most delicious ham and cheese pie? . Το ήξερες ότι με λίγες τορτίγιες και λίγα υλικά ακόμα μπορείς να φτιάξεις την πιο γρήγορη και νόστιμη ζαμπονοκασερόπιτα; . Υλικά 10-12 τορτίγιες 3 αυγά 200 ml γάλα (1 κούπα) 150 γρ ζαμπόν 200 γρ μοτσαρέλα 1 κτγ αλάτι Πιπέρι Μαϊντανός Μοτσαρέλα για πασπάλισμα Ταψί 20×30 . Εκτέλεση Διπλώνουμε τις τορτίγιες σαν ακορντεόν και τις τοποθετούμε σε ταψί 20×30. Τρίβουμε το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα. Ανοίγουμε τις τορτίγιες στο ταψί και διανέμουμε το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα. Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις τορτίγιες. Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 190°C για 40-45 λεπτά. Κόβουμε και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση! 🇬🇧👇 . Ingredients 10-12 tortillas 3 eggs 200 ml milk (1 cup) 150 g ham 200 g mozzarella 1 tsp salt Pepper Parsley Mozzarella for sprinkling . Baking dish 20×30 cm Instructions Fold the tortillas like an accordion and place them in a 20×30 cm baking dish. Grate the ham and mozzarella. Open the tortillas in the dish and distribute the ham and mozzarella. In a bowl, beat the eggs, milk, salt, pepper, and chopped parsley. Pour the mixture over the tortillas. Sprinkle with mozzarella and bake at 190°C (375°F) for 40-45 minutes. Cut into pieces and serve. Enjoy! #συνταγες #recipes #food #cheese ♬ πρωτότυπος ήχος – LiveKitchen