Μανούσος Μανουσάκης: «Έκανα αίτηση στον δήμο και ο δρόμος μου ονομάστηκε “οδός Ηθών”»
Τηλεόραση

Μανούσος Μανουσάκης: «Έκανα αίτηση στον δήμο και ο δρόμος μου ονομάστηκε “οδός Ηθών”»

Μανούσος Μανουσάκης: «Έκανα αίτηση στον δήμο και ο δρόμος μου ονομάστηκε “οδός Ηθών”»

Όσα είπε στην Κατερίνα Ζαρίφη για το Τμήμα Ηθών, τα επόμενα σχέδιά του, την εφηβική βία

Ο Μανούσος Μανουσάκης ήταν καλεσμένος της Κατερίνας Ζαρίφη στην Οδό Ζαρίφη 2 και της έβαλε… διαγώνισμα!

«Πείτε μου τι έχετε διαβάσει να σας βάλω διαγώνισμα» της είπε.

«Δεν έχετε διαβάσει το μέλλον μου!» συνέχισε με χιούμορ.

«Αυτό που μου έχει μείνει στην καρδιά είναι το επόμενο! Υπάρχουν σχέδια για δύο – τρία επόμενα αλλά ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο.

Το ένα είναι μια απόπειρα μεταφοράς στον κινηματογράφο κάποιων θεμάτων της αρχαίας Ελλάδας. Το άλλο είναι αστυνομικό, αυτοτελείς ιστορίες που στοχεύουν να παρουσιάσουν τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, την ενδοοικογενειακή βία, την παιδική πορνογραφία κ.ά. Το έγκλημα είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Όχι να αντιγράψουμε την πραγματικότητα αλλά φανταστικές ιστορίες.

Έχω συνεργαστεί με 5-6 χιλιάδες ηθοποιούς και είχα 2 δύσκολες συνεργασίες, ένας άντρας και μια γυναίκα. Σε αυτή την περίπτωση κάνω τη δουλειά μου» τόνισε και παρέθεσε μία ρήση του θεατρικού παραγωγού Βαγγέλη Λειβαδά για τις σκηνοθετικές του ικανότητες.

«Μας το είχε παραγγείλει ο ΑΝΤ1, είχαμε συμφωνήσει και το οικονομικό μέρος, είχαμε αρχίσει να μαζεύουμε ιδέες αλλά δεν προχώρησε. Μας έκανε καλό γιατί μας έβαλε σε έναν δρόμο να κάνουμε την εξέλιξη του Τμήματος Ηθών.

Αυτό που με συγκλονίζει και με πραγματικά με καταλύει είναι η εφηβική βία και δεν είναι απλώς το bullying. Βλέπεις ότι τα παιδιά να χτυπάνε τα άλλα με επαγγελματικό τρόπο. Τι είδους παιδεία έχουμε που δεν σταματάει αυτά τα φαινόμενα, που επιτρέπει να δημιουργούνται τέτοια παιδιά. Τι συμβαίνει με το εκπαιδευτικό μας σύστημα, με την οικογένεια; Όσο η παιδεία εξακολουθεί να είναι απομνημονευτική χωρίς κριτική,  τα παιδιά που δεν μπορούν να μάθουν απ’ έξω αποβάλλονται από το σύστημα και πάνε να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους με αυτόν τον τρόπο.

Βλέπω τις σειρές… κατασκοπευτικά. Μου αρέσει Η Μάγισσα, η Μουρμούρα είναι μια καλή σειρά. Δεν παρακολουθώ εκπομπές, δεν προλαβαίνω. Βλέπω ειδήσεις, τις ακούω στο ραδιόφωνο» ανέφερε.

«Όταν εγκατασταθήκαμε στο Πόρτο Ράφτη ο δρόμος που μένουμε δεν είχε όνομα και κατέθεσαν πρόταση στον Δήμο να ονομαστεί οδός Ηθών και έγινε» ανέφερε.