Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Το να προσφέρω μόνο χρήματα δεν μου λέει τίποτα, θέλω να συμπάσχω»
Τηλεόραση

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Το να προσφέρω μόνο χρήματα δεν μου λέει τίποτα, θέλω να συμπάσχω»

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Το να προσφέρω μόνο χρήματα δεν μου λέει τίποτα, θέλω να συμπάσχω»

Η σπάνια συνέντευξή της στην «Κεραία» και τη Ρέα Βιτάλη

Σε μία από τις σπάνιες φορές που την είδαμε στην τηλεόραση η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μίλησε στην Ρέα Βιτάλη και την εκπομπή «Κεραία» για το σπουδαίο έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων και το όραμά της να δημιουργήσει ένα διαφορετικό νοσοκομείο στο οποίο τα παιδιά θα χαμογελούν και δεν θα φοβούνται.

«Η πρώτη μονάδα ήταν τέσσερα κρεβάτια. Στις πρώτες επεμβάσεις που γίνονταν κατέβαινα κι εγώ, να κρατάω το χέρι της μαμάς… Μετά έγινε η δεύτερη μονάδα, όταν είχαμε ήδη ολοκληρώσει 800 επεμβάσεις μεταμοσχεύσεων. Όταν τα Χριστούγεννα ήρθα να δώσω δώρα στα παιδιά, θυμάμαι χιόνιζε. Και είδα έξω σε κάτι παγκάκια γονείς. “Τι θέλετε εδώ;”. “Δεν έχουμε πού να μείνουμε”. Έμεινα άναυδη! Έτσι ξεκίνησε ο ξενώνας» ανέφερε.

«Τα παιδιά της Ελπίδας εγώ τα αισθάνομαι σαν δικά μου παιδιά! Για ποιον να πρωτοπώ; Για τον Παναγιώτη, που ήταν το πρώτο παιδί που πήρα στην αγκαλιά μου, ο πρώτος που έκανε μεταμόσχευση και έγινε καλά και που τον πάντρεψα και τώρα περιμένει μωρό; Για τον Νίκο, ένα παιδάκι που ήταν πολύ άρρωστο και πήρε μόσχευμα από το αδερφάκι του τον Αλέξανδρο, ο οποίος είναι ο αγαπημένος μου βαφτισιμιός; Παιδιά υπέροχα! Έρχονται από την Αλβανία, ο Τζιάννι, ένα παιδάκι που το έφεραν ετοιμοθάνατο, και είναι καλά και έρχεται και μας βλέπει…»

«Εγώ θέλω να συμμετέχω σε όλα. Το να προσφέρω μόνο χρήματα και να περιμένω αναφορά τού τι έγιναν, δεν μου λέει τίποτα. Δεν συμμετέχεις, δεν συμπάσχεις με τους ανθρώπους… Εγώ θέλω να συμπάσχω» τόνισε η μεγάλη Ελληνίδα.

«Το νοσοκομείο εγώ το σχεδίασα με αυτόν τον τρόπο. Μπαίνοντας στο Αγία Σοφία, δεν μπορούσα να κρατήσω τον πόνο στην καρδιά μου όταν έβλεπα τα παιδιά να μπαίνουν μέσα και να βλέπουν τους γιατρούς με τις σύριγγες… Χτυπιόντουσαν κάτω και έκλαιγαν γοερά. Και είπα “όχι, δεν θα κάνουμε ένα τέτοιο νοσοκομείο”. Θα κάνουμε ένα νοσοκομείο που να αισθάνονται τα παιδιά ότι είναι σε μια παιδική χαρά, ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μιλώντας στην Ρέα Βιτάλη στο Β’ Μέρος του αφιερώματος της εκπομπής «Κεραία» στον παιδικό καρκίνο.

Διαβάστε επίσης

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η πρώτη συνάντηση με τον σύζυγό της, Βαρδή – «Ευλογία»

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Οι τελευταίες της επίσημες εμφανίσεις σε Παρίσι και Αθήνα