Μάριος Αθανασίου: «Μεγαλώνω τα παιδιά μου με βάση το μητρικό πρότυπο»
Τηλεόραση

Μάριος Αθανασίου: «Μεγαλώνω τα παιδιά μου με βάση το μητρικό πρότυπο»

Μάριος Αθανασίου: «Μεγαλώνω τα παιδιά μου με βάση το μητρικό πρότυπο»

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην εκπομπή, Μαμά-δες, για τη φοβία του στις ακρίδες και τη σχέση με τα παιδιά του

Καλεσμένος στην πρώτη εκπομπή της σεζόν, Μαμά-δες, βρέθηκε ο Μάριος Αθανασίου και αποκάλυψε στα πάντα στην Τζένη Θεωνά.

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί και στην επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ1, Τα Καλύτερά μας χρόνια, και υποδύονταν ένα πρώην ζευγάρι που χώρισε λίγο πριν από τα σκαλιά της εκκλησίας.

Μάλιστα, ο Μάριος Αθανασίου αποκάλυψε και για την σκηνή με το χαστούκι που του δίνει η Τζένη Θεωνά ως Νανά.

«Θα σε δείρω τώρα, περίμενα να μην το πεις. Έκανες αλητεία μεγάλη. Κρατάς στις πρόβες, λέω έχεις χαλαρό χεράκι και πας στη λήψη…Δεν ντρέπεσαι λίγο;

Ποιο πετσί του ρόλου; Θα σπάγαμε τα δόντια μας; Επίσης δεν πέτυχες μάγουλο αλλά αυτί. Ούτε στόχο δεν έχεις», είπε με χιούμορ ο ηθοποιός.

Η φοβία με τις ακρίδες

«Δεν τις αγαπώ τις ακρίδες, είσαι τρελή; Δεν καταλαβαίνω που πηγαίνει η ακρίδα και έχω θέμα ελέγχου. Η πρώτη μου επαφή με την ακρίδα είναι ότι βλέπω ένα πράσινο έντομο και λέω πώς αν το πιάσω θα πάει μπροστά. Πάω να το πιάσω και έρχεται πάνω μου. Φεύγω, μακριά με τις ακρίδες.

Πάω στην Εύβοια με έναν φίλο μου γιατί έχει πιάσει φωτιά. Μπαίνουμε σε ένα χωράφι με το σμαρτάκι και αρχίζουν να έρχονται. Όπως προχωράμε, σταματάει το αυτοκίνητο, κατεβαίνει και πάει να δει στην ταράτσα με μία σκάλα. Κάθομαι στο σμαρτάκι και ιδρώνω και σκέφτομαι μη γίνει κάτι με την σκάλα. Φεύγει η σκάλα, είναι αυτός στην ταράτσα και μου είπε να τον βοηθήσω.

Δεν έχω περάσει τίποτα χειρότερο στη ζωή μου να πρέπει να διασχίσω όλο αυτό το κομμάτι με τις ακρίδες που είχαν τρελαθεί με τη φωτιά για να πάω να τον βοηθήσω.

Θα μπορούσα να τον αφήσω όλο το βράδυ. Είναι το μόνο πράγμα που δεν έχει απομυθοποιηθεί.

Τα παιδιά μου μού κάνουν πλάκα. Επειδή κανένα δεν τα φοβάται, μου πετάνε και πάω σε έναν χώρο να μείνω κλεισμένος».

«Μεγαλώνω τα παιδιά μου με βάση το μητρικό πρότυπο»

«Η σχέση με τον πατέρα μου ήταν μινιμαλιστική, δεν είχαμε ιδιαίτερη σχέση. Τώρα θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι έχουμε μια επικοινωνία περισσότερο τηλεφωνικά. Πατρικό πρότυπο δεν είχα, δεν είχα κάτι να κάνω κόπια και να πρέπει να παλέψω με το τι θα κρατήσω και τι θα πετάξω.

Μάλλον τα παιδιά μου τα μεγαλώνω με βάσει το μητρικό πρότυπο.

Υπάρχει ένα σημείο που φέρνουν το παιδί, το έχουν καθαρίσει και ο μόνος που περιμένει είναι ο πατέρας. Είναι η πρώτη επαφή με το παιδί σου και καταλαβαίνεις ότι με αυτή την ψυχή θα είσαι στο υπόλοιπο της ζωής σου. Νομίζω είναι η πιο έντονη στιγμή που έχω ζήσει και τις τρεις φορές».

«Δεν είναι ευχάριστο για τα παιδιά η έκθεση των γονιών τους»

«Νομίζω ότι δεν είναι ευχάριστο για τα παιδιά η έκθεση λόγω του επαγγέλματος. Άσχετα αν το παίρνουν καλά ή εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι το παίρνουν καλά. Πιστεύω ότι δεν θα ήθελαν να ήμασταν έτσι. Στεναχωριέμαι που στεναχωριέται το παιδί.

Δεν είναι το καλύτερο να μπαίνει σε έναν χώρο και να συζητάνε για τους γονείς του, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Είναι αδιανόητο να μην μπορείς να προφυλάξεις το παιδί σου στα social media. Για το πιο απλό, την ασφάλειά του. Το παιδί σου μπορεί να στο πάρουν».

Διαβάστε επίσης

Στέφανος Βούρος: «Είχαν γράψει σε εφημερίδα ότι ο Γιάννης Βούρος έκανε παιδί τέρας»