Μάρω Λεονάρδου: «Στα πρωινάδικα βγάλαμε ότι ξώβυζο και τσιφτετέλι υπήρχε»
Τηλεόραση

Μάρω Λεονάρδου: «Στα πρωινάδικα βγάλαμε ότι ξώβυζο και τσιφτετέλι υπήρχε»

Μάρω Λεονάρδου: «Στα πρωινάδικα βγάλαμε ότι ξώβυζο και τσιφτετέλι υπήρχε»

«Από την τηλεόραση έφυγα με ψυχικό τραύμα»

Τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου συνάντησε η Μάρω Λεονάρδου για την εκπομπή «Δύο στη 1» και μίλησε για το βιβλίο που έγραψε με αφορμή τα χρόνια της στην τηλεόραση.

Όπως εξομολογήθηκε, δεν θα ήθελε να επιστρέψει ξανά στην τηλεόραση και μάλιστα όσα χρόνια βρισκόταν μέσα σε αυτή ήταν ένα μαρτύριο.

«Ο εφευρέτης της τηλεόρασης ποιος είναι; Σκέψου ότι όλοι δουλεύουμε, είμαστε κρεμασμένοι πάνω από την τηλεόραση και δεν ξέρουμε ποιος είναι ο εφευρέτης.

Εγώ από την τηλεόραση έφυγα με ψυχικό τραύμα. Για αυτό κατέληξα στην ψυχανάλυση και το γύρισα σε άλλες ειδικότητες. Η τηλεόραση ενώ ήμουν 21 χρόνια μέσα και 33 χρόνια του Χριστού στη δημοσιογραφία – μαρτύριο τα χρόνια – και ξεκίνησα να γράφω έναν εσωτερικό μονόλογο. Ως ένας γέρος που θυμάται τα χρόνια της τηλεόρασης. Έβαλα “κύριο” γιατί δεν ένιωσα ποτέ γυναίκα. Για να επιβιώσω στον ανδροκρατούμενο χρόνο έπρεπε να είμαι αντράκι.

Ματαιοδοξία είχα! Ο πατέρας μου ήταν από τους πρώτους τηλεπαρουσιαστές ειδήσεων. Επειδή ήταν γλωσσομαθής έκανε και τα διεθνή της εποχής. Όταν ήμουν μικρή είπα ότι μια μέρα θα πω τις ειδήσεις. Δεν θα γίνω παρουσιάστρια ή δημοσιογράφος αλλά θα πω τις ειδήσεις. Όταν της είπα, τελείωσε κάποια στιγμή για εμένα αυτό και τελείωσε η δημοσιογραφία.

Δεν θα ξαναγύριζα στην τηλεόραση! Αν έκανα κάτι θα ήταν εκπομπή μαγειρικής ή του πρωινάδικου. Τότε που ξεκίνησαν τα πρωινάδικα αντέγραψαν τη Γαλλία. Εμείς βγάλαμε ότι ξώβυζο και τσιφτετέλι υπήρχε».