Απολογία Δημήτρη Λιγνάδη: «Μπορεί να ξέφυγα αλλά δεν κατηγορούμαι για πέφτουλας ή γύπας. Βιαστής δεν είμαι»
Νέα

Απολογία Δημήτρη Λιγνάδη: «Μπορεί να ξέφυγα αλλά δεν κατηγορούμαι για πέφτουλας ή γύπας. Βιαστής δεν είμαι»

Απολογία Δημήτρη Λιγνάδη: «Μπορεί να ξέφυγα αλλά δεν κατηγορούμαι για πέφτουλας ή γύπας. Βιαστής δεν είμαι»

Ο κατηγορούμενος για τέσσερις υποθέσεις βιασμών αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των θυμάτων ενώ δήλωσε πως ουδέποτε έχει συναντήσει στη ζωή του τον τρίτο καταγγέλλοντα

«Ημέρα λύτρωσης» χαρακτήρισε τη σημερινή ο Δημήτρης Λιγνάδης στα πρώτα λόγια που άρθρωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, καθώς ύστερα από 16 μήνες του δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει ο ίδιος για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και να παρουσιάσει τη δική του πλευρά κόντρα στους ισχυρισμούς των φερόμενων θυμάτων.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης τέως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος σε όσα του προσάπτονται.

«Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγιση μου στους ανθρώπους, αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έκανε λόγο για σκοπιμότητες πίσω από την υπόθεση που τον κάθισαν στο σκαμνί της δικαιοσύνης και απέδωσε τη σκευωρία εις βάρος του σε πολιτικά κίνητρα.

Πρόεδρος: Τι όφελος είχαν να σας κατηγορήσουν;

Δημήτρης Λιγνάδης: Είναι πολλά τα κίνητρα… Η προσωπική εκδίκηση από την απόρριψη, να στεγαστούν κάτω από την ομπρέλα του metoo και μετά να θυματοποιηθούν από ένα τέτοιο σοβαρό κίνημα που θα μπορούσε να είναι πολύ ωφέλιμο… Μόλις άνοιξε η ομπρέλα του metoo μπήκαν όλοι και τα ξερά και τα χλωρά κάτω από την ομπρέλα. Τα άτομα που είδα τώρα εδώ είναι φτηνά…

Πρόεδρος: Γιατί ξέσπασε όλο αυτό σε βάρος σας;

Δημήτρης Λιγνάδης: Συναντήθηκαν παρά πολλές επιθυμίες από συνιστώσες που οδηγούν σε μια συνισταμένη. Κάποιοι άνθρωποι, είχαν κάποια πικρία προσωπική από εμένα, είχαν προσωπικά κίνητρα. Υπάρχει αυτή η πρώτη ύλη. Υπάρχουν τριβές και προστριβές από ηθοποιούς μέχρι και έχθρα προς το πρόσωπο μου και υπάρχουν μεγάλες προστριβές και διαμάχες με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Υπάρχει μία ομάδα δημοσιογράφων και influencer, του ψευδοαριστερού χώρου που βρέθηκαν απέναντι μου και θέλησαν να κλονίσουν την κυβέρνηση ότι ήμουν τάχα μια λάθος επιλογή της. Το φιτίλι ήταν ο Β.Κ που είπε μια ιστορία από το μυαλό του, που είναι παραγεγραμμέενη και άνοιξε πρώτος το χορό των καταγγελιών. Υπάρχει ένας δεύτερος. Αυτούς τους δυο τους θεωρώ «λαγούς». Μετά ακολούθησε μια κοινωνία εθισμένη στο αίμα… αυτό έγινε προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης. Έφτασε και στη Βουλή.

Πρόεδρος: Εδώ εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι. Εσείς λέτε ότι δεν αληθεύουν αυτά. Γιατί να θέλουν να κατηγορήσουν κάποιον παντελώς αθώο;

Δημήτρης Λιγνάδης: Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν άγνωστοι μεταξύ τους ήταν ένα πλέγμα. Μια πλεκτάνη. Είναι σκευωρία. Δεν είναι δέκα άτομα… Είναι δέκα ενωμένα σε μια αδιαίρετη μονάδα.

Πρόεδρος: Αποδίδεις τέσσερις βιασμούς χωρίς να έχει γίνει τίποτα;

Δημήτρης Λιγνάδης: Και εγώ έχω αναρωτηθεί που φτάνει η αλήθεια και που αρχίζει το κερασάκι του βιασμού.

Φέρνοντας ως επιχείρημα ότι η ιδέα εκμετάλλευσης αδύναμων ανθρώπων του είναι αποκρουστική τόνισε πως δεν υπήρξε ποτέ βιαστής και ότι ο βιασμός είναι μία πράξη που του προκαλεί αποτροπιασμό.

«Έκανα την αυτοκριτική μου για το που βρίσκεται η δική μου ευθύνη και έφτασα σε αυτό το σημείο. Απερίσκεπτα άσκησα τη γοητεία μου, φλέρταρα παραπάνω, έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις σε άνδρες και γυναίκες, είχα μια υπερβολή ως προς την ποιότητα και ποσότητα… Δεν είμαι κατηγορούμενος για κορτάκιας, πέφτουλας, γύπας, γητευτής. Μπορεί να υπήρξα αυτό το άτομο. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα. Δεν είμαι όμως ούτε εκβιαστής ούτε βιαστής. Σιχαίνομαι τον βιασμό. Μου είναι αποκρουστική ή εκμετάλλευση αδύναμων ανθρώπων. Αναρωτήθηκα με όλα αυτά που έβλεπα στα κανάλια να κάνουν δικαστήριο και να προδικάζουν την περίπτωση μου, πως θα έρθω να μιλήσω σε εσάς. Είστε η τελευταία μου ελπίδα για την αλήθεια. Δεν ήρθα μπροστά σας σαν άγιος. Πράγματα που με έστειλαν εδώ, δεν θέλω να τα επαναλάβω ποτέ στη ζωή μου».

Ακόμη ήταν κατηγορηματικός ότι ποτέ στη ζωή του δεν έχει συναντήσει τον τρίτο καταγγέλλοντα και αμφιβάλλει αν είναι καν ένα υπαρκτό πρόσωπο.

«Φοβήθηκα σε εκείνο το σημείο με το εφεύρημα Δ. Μ.. Τους άλλους κάπως να σκεφτώ ότι τους έχω δει κάποιες φορές. Αυτό με σόκαρε. Δεν τον έχω δει ποτέ. Αυτή η κατασκευή… Δεν υπάρχει η περίπτωση Δ.Μ. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Αμφιβάλλω αν είναι και υπαρκτό πρόσωπο. Περίμενα να δω, να έρθει εδώ να δω από κοντά το προϊόν της κατασκευής, της κατασκευής – το τονίζω – εναντίον μου. Δεν γνώριζα τη φάτσα του όταν είδα φωτογραφία. Τον 47χρονο Δ.Μ. δεν το έχω δει ποτέ».