Δημήτρης Καραντζάς: «Ο Νίκος Σ. είναι φίλος μου. Μού εκμυστηρεύτηκε τη φρικτή νύχτα που έζησε»
Νέα

Δημήτρης Καραντζάς: «Ο Νίκος Σ. είναι φίλος μου. Μού εκμυστηρεύτηκε τη φρικτή νύχτα που έζησε»

Δημήτρης Καραντζάς: «Ο Νίκος Σ. είναι φίλος μου. Μού εκμυστηρεύτηκε τη φρικτή νύχτα που έζησε»

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση στο θέατρο

Ο βραβευμένο σκηνοθέτης και διδάσκων του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Καραντζάς μίλησε στη Φαίη Σκορδά για όλα όσα συμβαίνουν τόσο στο Εθνικό όσο και σε όλον τον καλλιτεχνικό χώρο ενώ αναφέρθηκε στη σοκαριστική περίπτωση του Νίκου Σ. που περιέγραψε τις σκληρές σκηνές κακοποίησης που έζησε στα χέρια γνωστού σκηνοθέτη.

«Όλοι αυτήν την περίοδο είμαστε ταραγμένοι γιατί ξεκίνησε κάτι πολύ σημαντικό η Ζέτα Δούκα, η οποία βγήκε και μίλησε ονομαστικά και αυτό έγινε παράδειγμα σε άλλες πολύ θαρραλέες γυναίκες που μίλησαν για υποθέσεις που είχαν μέσα απόλυτη κατάχρηση εξουσίας, φοβερό εκφοβισμό και μία στρεβλή αντίληψη για τα όρια της εξουσίας του σκηνοθέτη ή του θιασάρχη ή του πρωταγωνιστή. Αν κάποιος που χαίρει εκτίμησης και τον προσεγγίσει ένα νέο παιδί που μπορεί να τον κοιτάει μουδιασμένο, σαν ένα “ιερό τέρας”, νομίζει ότι αυτός είναι ο δρόμος. Αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα χάριν της προσωπικής του διαστροφής να κακοποιεί δεκάδες ή εκατοντάδες ανθρώπους ενήλικες ή ανήλικους. Και αυτό πρέπει να το διεκδικήσουμε σθεναρά και έχει σημασία και κάνω έκκληση στους ανθρώπους που φοβούνται να μη φοβούνται τίποτα σε σχέση με κάποια τοτέμ που κρύβουν κλειδώματα, κακοποιήσεις, κατάχρηση εξουσίας, αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Όταν κάποιος θέλει να κάνει τη  δουλειά του δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνει τα χατίρια και τα γούστα της όποιας διαστροφής έχει ο καθένας. Οι άνθρωποι που είναι έτσι πρέπει να ξεριζωθούν από το θέατρο» είπε.

«Ο Νίκος Σ. είναι φίλος μου και δυστυχώς έτυχε να γνωρίζω αυτή η ιστορία. Όταν άρχισε λοιπόν όλο αυτό με τη Ζέτα Δούκα πέρασε μια πολύ μεγάλη ταραχή και μου εμπιστεύτηκε αυτό το πράγμα, αυτή τη φρικτή νύχτα όπως την περιέγραψε. Μου το εκμυστηρεύτηκε σαν ένα πολύ μεγάλο και χρόνιο τραύμα, σαν κάτι για το οποίο ένιωσε ότι όφειλε να κάνει κάτι. Το βασικό πράγμα που τον έπεισε είναι ότι είχε μιλήσει με πολλούς ανθρώπους που είχαν να καταγγείλουν μια παρόμοια κακοποιητική συμπεριφορά και του είπαν ότι αν βγεις να το πεις θα μας δώσεις το βήμα να βγούμε κι εμείς να το πούμε» είπε.

«Στα μάτια μου για ακόμη μια φορά μου επιβεβαιώνει ένα μεγαλείο και μία ουσία» είπε για την Κάτια Δανδουλάκη και την αντίδρασή της με την απόλυση του σκηνοθέτη-ηθοποιού από παράστασή της.

https://streamable.com/2qio0s