Δημήτρης Λιγνάδης: Ολοκληρώθηκε η απολογία του – Καταθέτουν οι πέντε μάρτυρες
Νέα

Δημήτρης Λιγνάδης: Ολοκληρώθηκε η απολογία του – Καταθέτουν οι πέντε μάρτυρες

Δημήτρης Λιγνάδης: Ολοκληρώθηκε η απολογία του – Καταθέτουν οι πέντε μάρτυρες

Ύστερα από σχεδόν τέσσερις ώρες

Ολοκληρώθηκε, λίγο πριν από τις 20:00, η μαραθώνια απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, ενώπιον της ανακρίτριας

Ο ίδιος στο απολογητικό του υπόμνημα  δήλωσε αθώος για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων, τονίζοντας, όπως αναφέρει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ότι ουδέποτε εξεδήλωσε ερωτικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα.

Επιχειρώντας να αποδομήσει τις κατηγορίες χαρακτήρισε αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους τους μηνυτές του, κατασκευασμένη την υπόθεση, ενώ αποδίδει τις κατηγορίες σε φθόνο μιλώντας για στοχοποίηση του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Σήμερα, λίγο μετά την απόρριψη του αιτήματος για ακύρωση της προδικασίας, ο σκηνοθέτης εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας και κλήθηκε να απαντήσει σε πολλά ερωτήματά της, τα οποία απορρέουν από το υπόμνημα που είχε καταθέσει νωρίς το μεσημέρι ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Σε αυτό, όπως αναφέρει το MEGA, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι είναι αθώος και ουδέποτε είχε σχέση με ανήλικα παιδιά, ενώ τονίζει ότι δεν βρισκόταν στο σημείο όπου καταγγέλθηκε ο βιασμός του 2010 και του 2015.

Το κατώφλι του κτιρίου 9 της Ευελπίδων πέρασαν και η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα και ο σύζυγος της, ιδιοκτήτης του Actiοn24, Διονύσης Παναγιωτάκης. Ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίζεται ότι ήταν φιλοξενούμενός τους στην Ιθάκη την περίοδο που καταγγέλλεται ότι βίασε έναν από τους μηνυτές του, τον Αύγουστο του 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο υπόμνημά του στο τέλος αναφέρει ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί επειδή δεν είναι – όπως λέει – ούτε ύποπτος φυγής, ούτε σχεδίαζε να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις.

Το υπόμνημα Λιγνάδη

Σε ένα εκτενές απολογητικό υπόμνημα ο Δημήτρης Λιγνάδης κινείται σε 3 άξονες.

Πρώτον, όπως αναφέρει το MEGA, επιχειρεί την αποδόμηση μαρτύρων και μηνυτών χαρακτηρίζοντάς τους αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους, δεύτερον αποδίδει τις κατηγορίες σε φθόνο αλλά και στοχοποίηση από τον Σύλλογο των Ελλήνων ηθοποιών και τρίτον επικαλείται απτά στοιχεία ότι δεν ήταν παρών στα σημεία όπου οι μηνυτές του λένε ότι τους βίασε.

Τι λέει το υπόμνημα

Με ένα υπόμνημα 27 σελίδων που κατέθεσε στην 19η ανακρίτρια, ο Δημήτρης Λιγνάδης δηλώνει αθώος, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ποτέ στη ζωή του σεξουαλική επαφή με ανήλικα παιδιά και χαρακτηρίζει τους μηνυτές του «αδίστακτους και ανήθικους».

«Είμαι αθώος, ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

«Με στοχοποίησαν»

Ο σκηνοθέτης χαρακτηρίζει την υπόθεση κατασκευασμένη, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε από το ΣΕΗ αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τον πρόεδρο, Σπύρο Μπιμπίλα, χαρακτηρίζοντάς τον μέτριο ηθοποιό που συμπωματικά, και όχι αξιοκρατικά, βρίσκεται σε αυτήν τη θέση.

«Τα πρόσωπα αυτά με φθονούν από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, η δε εχθρότητα και ο φθόνος τους υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστώ ηθοποιός ή σκηνοθετώ κορυφαίες παραστάσεις στο εθνικό θέατρο, στο θέατρο Επιδαύρου και αλλού, γιατί ουδέποτε επέλεξα τους περισσότερους εξ’ αυτών, για να συμμετάσχουν στις παραστάσεις».

«Δεν ήμουν στην Επίδαυρο»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στο υπόμνημά του υποστηρίζει μάλιστα ότι ο μηνυτής άλλαξε τρεις φορές την κατάθεσή του, αλλάζοντας την περιγραφή του βιασμού αλλά και την ημερομηνία.

«Από την 1η Αυγούστου 2015 μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2015 βρισκόμουν συνεχώς στην Ιθάκη για διακοπές με τον αδελφό μου και την κόρη του, φιλοξενούμενοι από την προσωπική μου φίλη, συνάδελφο και πρώην Υπουργό Πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα και τον πρώην σύζυγό της Διονύσιο Παναγιωτάκη».

«Ήμουν στην Αίγυπτο»

Στη μήνυση για βιασμό στα 14 του χρόνια που έχει καταθέσει σε βάρος του ο 25χρονος σήμερα άντρας, ο Δημήτρης Λγνάδης υποστηρίζει ότι το χρονικό διάστημα από 3 έως 9 Αυγούστου 2010 βρισκόταν μαζί με άλλο σκηνοθέτη στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο Κάιρο, πραγματοποιώντας και κρουαζιέρα στον Νείλο.

Την ίδια στιγμή, για την κατάθεση του Βασίλη Κ. ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίζεται ότι δεν είχαν ποτέ σεξουαλική σχέση.

«Ουδέποτε είχαμε ερωτική – σεξουαλική σχέση. Η κατάθεσή του είναι όλη μια μυθοπλασία και την αρνούμαι ως ψεύδη και κατασκευασμένη».

Οι ισχυρισμοί του Δημήτρη Λιγνάδη θα κριθούν από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα οι οποίοι και θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος.