Έφη Αχτσιόγλου: «Είχα πει να μην μιλήσω γιατί δεν μου αρέσει και η θέση του θύματος. Έχω καταπιεί σεξισμό»
Νέα

Έφη Αχτσιόγλου: «Είχα πει να μην μιλήσω γιατί δεν μου αρέσει και η θέση του θύματος. Έχω καταπιεί σεξισμό»

Έφη Αχτσιόγλου: «Είχα πει να μην μιλήσω γιατί δεν μου αρέσει και η θέση του θύματος. Έχω καταπιεί σεξισμό»

Η αντίδρασή της στα αρνητικά και σεξιστικά σχόλια που ακούει

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα σεξιστικά σχόλια που έχει ακούσει κατά καιρούς.

Η Ελληνίδα πολιτικός παραδέχτηκε πώς η θέση της γυναίκας περνάει από σαράντα κύματα αφού είναι εύκολο να στοχοποιηθεί μιας και η πολιτική είναι κατά βάση ανδροκρατούμενη.

«Είναι πολύ δύσκολος ο συνδυασμός γυναίκας και πολιτικής. Ακόμη δυσκολότερος αν είσαι και μητέρα ενός μικρού παιδιού όπου εκεί πια είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας πολύ δύσκολα να τα προσπεράσει κανείς. Για να πω την αλήθεια όταν έγινα μητέρα κατάλαβα τι ακριβώς θα πει ανισότητα, ποιες δυσκολίες βλέπεις, τι θα πει γυάλινη οροφή ή να μην μπορείς να προχωρήσεις μαζί με τον συνάδελφο ή τον πολιτικό σου αντίπαλο εάν είναι άντρας γιατί έχει άλλες ευκαιρίες και άλλα πλαίσια. Νομίζω όμως ότι γενικά κάτι αλλάζει στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Δηλαδή μετά το metoo αρχίζουμε και μιλάμε πιο ανοιχτά για τον σεξισμό, την ανισότητα, την έλλειψη ευκαιριών που μπορεί να έχουν οι γυναίκες ή για το ότι “όλα είναι εντάξει μέχρι ένα σημείο αλλά όχι στα πάνω πάνω”».

«Έχω καταπιεί σεξισμό»

«Όταν μου είχαν πει το συγκεκριμένο περιστατικό δικοί μου άνθρωποι, γιατί εγώ δεν γκουγκλάρω τον εαυτό μου που θεωρώ ότι είναι εντελώς απάνθρωπο, στην αρχή σκέφτηκα να μην μιλήσω για αυτό γιατί και στο παρελθόν είχαν υπάρχει σεξιστικές αντιδράσεις και σχόλια. Είχα πει να μην μιλήσω γιατί δεν μου αρέσει και η θέση του θύματος για να μην θεωρήσουν ότι χρησιμοποιώ αυτό για να γίνω γνωστή. Όμως κάποια στιγμή λέω πως «αν δεν μιλάς ποτέ, πως θα γίνει; Πως θα σπάσει; Κάποια στιγμή κάτι πρέπει να πεις». Έχω καταπιεί σεξισμό και έχω αποδεχθεί αυτό που συμβαίνει οπότε είπα πως θα πούμε κάποια πράγματα και μαζεύτηκαν και αυτοί που είχαν μπει στη διαδικασία να το σχολιάσουν».